BESPLATAN POZIV: Građani, ako vam je potrebna psihološka pomoć, pozovite ovaj broj

OD 22. jula građani besplatnim pozivom na broj 19833 mogu ponovo da dobiju besplatnu psihoterapijsku pomoć za strahove koje osećaju zbog pandemije COVID-19.

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić u izjavi za TV Pink naglasila je da se besplatna podrška pruža u saradnji sa Savezom društava psihoterapeuta Srbije od 15 do 21 sat.

Ovakva podrška bila je pružana od 16. aprila do kraja juna, a rad linije na kojoj psihoterapeuti kroz razgovor pružaju podršku građanima koji osećaju neizvesnost i imaju strahove zbog pandemije obnovljen je 22. jula.

U prvom periodu rada obaveljeno je preko 6.000 sati razgovora, a javljali su se građani koji su bili u kontaktu sa obolelima pa su se plašili da ne prenesu COVID u kću, imali strah od smrti ili bolesti, obraćao se i veliki broj starijih sugrađana koji su se osećali usamljeno.

Matić je rekla da se i u tom periodu digitalno nasilje povećavalo a deca su se žalila i na porodične probleme u izmenjenim kućim uslovima.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO