Berber: Nisam došao da kukam

Trener Novog Pazara suočen sa mnogobrojnim problemima pred duel sa Davor Berber se samo što je stigao u Novi Pazar uverio da jedan problem nikad ne ide sam. Zbog svega što se dogodilo posle utakmica sa Kolubarom sprema se suspenzija „Džaizkoin arene“, u subotu se formira nova rukovodeća garnitura kluba i što je za novog – starog trenera najvažnije uoči gostovanja u Lučanima kadrovska situacija unutar tima nije prijatna.

Ukoliko dođe do zatvaranja stadiona, a kako je najavljeno to je gotova stvar, biće to situacija koja treneru može samo da odmogne. Igrati pred praznim i punim tribinama nikada ne može da bude isto. Međutim, ako iko zna kako je voditi tim pred praznim tribinama onda je to Davor Berber.

U njegovom prvom mandatu zbog korone publike nije bilo na stadionima, a trener Novog Pazara je u takvim okolnostima stigao do bilansa na svom terenu od šest pobeda i dva poraza. Ono što nahranjuje optimizam su prve dve utakmice na domaćem terenu te 2021. godine, Berberov tim bio je inspirativan i efikasan, pobeđeni su Mačva (4:0) i Proleter (5:0).

– Ko ne bi voleo da ima vetar u leđa u smislu publike. Ukoliko se obistine najave ostaje mi da verujem u tradiciju. Još se dobro sećam tog prvog meča sa Mačvom. Od preostalih deset utakmica do kraja lige bićemo domaćini u četiri, na gostovanjima probaćemo da budemo bolji nego prilikom mog prvog boravka ovde. Tada smo od sedam duela kao gosti dva dobili i jedan odigrali nerešeno. No, ne razmišljam tako daleko, u glavi su mi jedino Lučani – rekao je Davor Berber, trener Novog Pazara.

Dan posle utakmice protiv Mladosti u klub stiže novi klupski aparat.

– Te stvari izlaze iz okvira moje nadležnosti. Kako na to i eventualnu suspenziju stadiona ne mogu da utičem o tome i ne razmišljam. Interes svakog pojedinca je da zajedno dođemo do cilja. Neće biti lako, ali sad kad smo blizu evropskog sna idemo ka njemu, što se tiče mene, mojih saradnika i igrača, ništa u ovom trenutku nije važnije od toga.

Odlazak veoma važne karike golmana Kljajića nije jedini personalni problem s kojom se suočava Berber uoči puta u Lučane.

– Nisam došao da kukam, to nisam radio ni u prvom mandatu. Idemo na noge iskusnom sastavu i još iskusnijem treneru, na našoj strani trebalo bi da je kompaktnost i kvalitet. Radimo odlično i što je najbitnije u očima igrača vidim onu vatru potrebnu da opet oni, njihova igra i rezultati budu u prvom planu. Problema je mnogo, Gavrić je bolestan i verovatno do utakmice sa Vojvodinom nećemo ga imati u timu, slična situacija je i sa Nikčevićem, on će nam se do kraja nedelje priključiti na treninzima, ali kako ima redovne terapije gotovo je sigurno da na njega ne možemo da računamo još najmanje deset dana. Povrede Radovca, Đuričkovića i Filipovića posledica su velikih napora, tako da je ogromno pitanje hoće li neko od njih biti u konkurenciji za sastav protiv Mladosti – delom je zabrinut, ali i umereno optimističan novi trener Pazaraca.

P. Lešević/zurnal.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO