Naslovna Sport Berber: Ide nam u prilog što je Crvena zvezda osvojila Kup Srbije

Berber: Ide nam u prilog što je Crvena zvezda osvojila Kup Srbije

berber:-ide-nam-u-prilog-sto-je-crvena-zvezda-osvojila-kup-srbije

Trener fudbalera Novog Pazara Davor Berber rekao je danas da njegovoj ekipi ide u prilog što je predstojeći rival Crvena zvezda osvojila Kup Srbije.

“Pretpostavljam da će oni biti svečarski raspoloženi i nadam se da ćemo to iskoristiti. Čukarički je dobro odigrao finale Kupa Srbije, pa priželjkujem da neke stvari prekopiramo od njih. Crveno-beli su pokazali dominaciju i ponovo uzeli duplu krunu, ali idemo da odigramo tih 90 minuta”, rekao je Berber.

Uoči poslednjeg kola plej-ofa Super lige Srbije, šampionski tim Crvene zvezda na prvom mestu ima 96 bodova, dok je Novi Pazar sesti sa 50.

Pazarci putuju u Beograd bez “požutelih” Filipa Jovića i Bojice Nikčevića, dok je malo verovatno da će igrati povređeni Samir Radovac, Andrija Majdevac i Kemal Koničanin.

Berber će 25. put voditi Pazarce, što je kluski rekord u elitnom domaćem takmičenju. Milorad Kosanović ima 24, a Dragoljub Bekvalac 23 utakmice na klupi Novog Pazara.

“Tu su pozitivni, ali i negativni rekordi. Voleo bih da uzmemo bod ili da pobedimo Crvenu zvezdu, pa da se to prekine. Znao sam da uzimam ‘vruć krompir’. Kao trener, ispada da sam najveći gubitnik. Nisam hteo da dignem ruke, želim da odradim sve profesionalno i kako treba”, naveo je Berber.

Joksimović: U pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi
Kapiten Novog Pazara Milan Joksimović priznao je da nije oduševljan što poslednje kolo donosi gostovanje Crvenoj zvezdi.

“Lepše bi bilo da smo završili osvajanjem barem boda sa TSC-om, da se malo odužimo navijačima. Idemo da probamo da izvučemo neki pozitivan rezultat, koliko je moguće. Nadam se da su i crveno-beli iscrpljeni zbog finala Kupa Srbije”, kazao je Joksimović.

Uprkos seriji od sedam poraza u prvenstvu, Novi Pazar ove sezone igra prvi plej-of u klupskoj istoriji.

“Trenutno nemamo razloga za zadovoljstvo. Kad se sve slegne, posle mesec ili dva, mislim da će svima da bude jasno da smo ostvarili veliki rezultat. Naročito se to odnosi na nas igrače, stručni štab i ljude u klubu. Ubeđen sam da će i navijači uvideti da je ovo istorijska sezona. Osvojili smo 50 bodova u 30 kola, što je sjajno”, ocenio je Joksimović.

“Pokvarili smo sve u poslednjih mesec, mesec i po. Nismo se mnogo uzdizali dok smo redom pobeđivali, pa ni sad zbog poraza nismo toliko psihički klonuli. Kako kažu, ‘u pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi’. To je život, idemo dalje”, dodao je on.

Crvena zvezda i Novi Pazar igraju u nedelju od 19 časova na stadionu “Rajko Mitić”.

M. Minić

 

The post Berber: Ide nam u prilog što je Crvena zvezda osvojila Kup Srbije appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

Exit mobile version