U Beranama je prethodnih dana oko 1.100 građana zatražilo lekarsku pomoć zbog stomačnih tegoba

Berane

Crnogorski ministar zdravlja Miodrag Radunović izjavio je danas da je u Beranima moguća pojava epidemijskih bolesti, ako grad ne bude očišćen od smeća koje se već danima ne odvozi, jer su meštani blokirali prilaze gradskoj deponiji u Beran Selu, piše Blic.

Radunović je, kako su preneli mediji, rekao da u Beranama može doći čak i do tifusa i kolere, i zato je apelovao na stanovnike Beran Sela da omoguće dovoz gradskog smeća na tu deponiju.

U Beranama je prethodnih dana oko 1.100 građana zatražilo lekarsku pomoć zbog stomačnih tegoba.
Još nije pouzdano utvrđeno da li je uzročnik te epidemije bakteriološki neispravna voda za piće, kako većina sumnja.
Lokalna vlast u Beranama tvrdi da je motiv blokade deponije na Vasovim Vodama političke prirode.

U nekim ranijim prilikama, smeće iz Berana je odvoženo na gradske deponije u neka druga mesta.

1 KOMENTAR

  1. Poštovani g-dine Lončar,u cilju rešavanja problema dejionpe na lokaciji Vasove vode kod Beransela, molio bih Vas da mi pošaljete Vašu mail adresu kako bih Vam poslao naš predlog rešenja zbrinjavanja otpada u Crnoj Gori, a time i na spomenutoj lokaciji Vasove vode.Mi raspolažemo savremenom tehnologijom patentiranom u Nemačkoj 2006. god. koja iz otpada proizvodi struju i toplotu a postrojenje nema dimnjak, nema uticaja na okolinu i može se izgraditi u industrijskoj zoni, i na taj način time sačuvati životna sredina meštana Beransela i ostalih sela u Crnoj Gori.Smatram da je ovo najbolji način da zaštitite Vasove vode i date doprinos pronalaženju rešenja koje će će zadovoljiti ugrožene građane i državu koja mora riješiti problem zbrinjavanja otpada! Očekujem Vaš odgovor,Srdačan pozdrav, Jovan Bijelić,dipl.ing.Ja sam rođen u Nikšiću a sada živim u Novom Sadu

Comments are closed.