Utorak, 6 Decembra, 2022

Beosong 2013: Večeras biramo 5 najboljih

beosong

Dvodnevno muzičko takmičenje “Beosong 2013”, na kome će publika izabrati predstavnika Srbije na 58. “Pesmi Evrovizije”, počinje večeras u 21 čas.

Prve večeri biće predstavljeno 15 kompozicija koje je izabrala selekciona komisija festivala.

Publika će glasanjem putem SMS poruka izabrati pet kompozicija za finalno veče 3. marta, na kome će biti izabran srpski predstavnik na “Evrosongu”. Pobednika će u finalu, kao i prve večeri, izabrati publika SMS glasovima.

Prve u polufinalu nastupaju Mirna Radulović, Nevena Božović i Sara Jovanović sa numerom “Ljubav je svuda”, slede Igor Terazija sa pesmom “Moja svetlosti”, Maja Nikolić koja će izvesti pesmu “Blagoslov”, a grupa “Kal” predstaviće se kompozicijom “Usne kadifa”.

Nenad Milosavljević će izvesti kompoziciju “Ruža od baruta”, Saška Janković će nastupiti sa numerom “Duga u tvojim očima”, Dušan Zrnić otpevaće “Što prolazim”, a Maja Odžaklijevska “Anđeo s neba”.

Mladi pevač Dušan Svilar nastupiće sa pesmom “Spas”, za njim će grupa “Skys” izvesti numeru “Magija”, zatim će se predstaviti Ksenija Kočetova sa melodijom “Svetla pale se za nas”.

Marija Mihajlović će otpevati pesmu “Halo”, Aleksandra Dabić kompoziciju “Savršen kraj”, Kristina Savić “Za tebe živim”, a Žarko Stepanov “Tren”.

Voditelj izbora srpskog predstavnika na ovogodišnjem “Evrosongu” obe večeri biće Maja Nikolić, dok će sa takmičarima razgovarati Gorica Nešović i Dragan Ilić.

Ovogodišnji “Evrosong”, koji se održava od 14. do 18. maja u Malmeu (Švedska), biće sedmo učešće Srbije kao samostalne države na ovoj popularnoj manifestaciji, koju u proseku svake godine prati više od 100 miliona gledalaca širom Evrope i sveta.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO