Oduzeta oprema za emitovanje Bošnjačkoj televiziji

Novi Pazar – Juče u ranim jutarnjim časovima policija je došla ispred sedišta Bošnjačke televizije Novi Pazar sa nalogom sudije Igora Kozlova i oduzela tehniku za emitovanje programa kao i opremu za predaju programa. Akcijom je rukovodio Almir Nurović i Iso Šemsović, a policija je kontolisala objekat kao i sve poprečne ulice.

btv
Glavni i odgovorni urednik ove televizije Elvedin Mavrić izjavio je za naš portal da je policija oduzela celu emisionu i programsku opremu. Mavrić je za naš portal izjavio danas da je ova tv stanica je jedina u Sandžaku sa tradicionalnim bošnjačkim imenom.
“Policija po nalogu tužilaštva i sudije Kozlova gasi bošnjačku televiziju” izjavio je gl.i odg. Urednik Elvedin Mavric. On je rekao da ova akcija u detalje razotkriva koga ko čuva u ovom gradu
Mavrić je prisutnim inspektorima saopštio da gašenjem televizije neće ugasiti ime Bošnjaka.
“Ovo je krsenje prava Bošnjaka i slobode medija u ovoj zemlji”
Bošnjačka televizija u svom programu nije imala nikakav informativni program, njena programska šema bila je koncepirana na muzičkom i reklamnom programu i ne zna se kome je zasmetala. Rešenje koje je donela policija bilo je iz 2012.godine.
Bošnjačka televizija u Novom Pazaru signal emituje od 2006.godine a više puta je ometana od strane vlasti Sulejmana Ugljanina. Ostala je upamćena po tome što je u kampanji 2007 godine podržavala Borisa Tadića kao i Mešihat Islamske zajednice u Srbiji kojim rukovodi muftija Zukorlić.
U Novom Pazaru incidenti sa televizijama ne prestaju, letos je u TV Jedisntvo upala grupa maskiranih ljudi isterala radnike i uzurpirala prostorije ove televizije. Direktor Šerif Marukić bukvalno više nije imao pristup televiziji. Policija je tada saopštila da nije bilo narušavanja javnog reda i mira. Ova TV u međuvremenu izgubila je dozvolu za emitovanje. Simptomatično je i da druga “muftijna” tv ima zakonskih neregularnosti promenom imena televizije “Universa” u TV Sandžak.
Kako će se razmotati klupko u sandžačkim medijima ostaje da se vidi. Valja napomenuti da je ovo prva “uspešna” akcija novopazarske policije na prostoru medija.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO