BEOGRAD PONOVO ŽARIŠTE! U Sbiji 107 novozaraženih, dve osobe preminule

BEOGRAD – U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 107 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 4.751 testiranog uzorka.

Od poslednjeg preseka, prema podacima Ministarstva zdravlja, preminule su još dve osobe.

Na respiratoru je trenutno 20 pacijenara.

Od početka epidemije u Srbjii je zaraženo 33.842 osobe, od kojih su 753 preminule.

Do danas je testirano 1.151.790 osoba.

Od ukupnog broja 107 novozaraženih, u poslednja 24 časa čak 55 osoba, odnosno više od polovine od ukupnog broja je iz Beograda, saznaje Tanjug.

Sledeći grad po broju zaraženih je Novi Sad sa pet i Bujanovac sa tri novozaražena, dok u svim drugim gradovima i opštinama broj novozaraženih u poslednja 24 sata ne prelazi dva.

Iz kriznog štaba upozoravaju da ovakvi brojevi upozoravaju da je veoma važno da građani Beograda maksimalno poštuju zaštitne mere, posebno kada je reč o nošenju maski u gradskom prevozu, u prodavnicama, tržnim centrima, u svakom zatvorenom prostoru.

Ovu su mere koje su dovele do povoljne epidemiološke situacije koja međutim može lako biti narušena, ukoliko popustimo sa njihovim poštovanjem.

Upravo zato Krizni štab apeluje na sve građane Beograda da budu odgovorni, da se pridržavaju zaštitnih mera i da vode računa o sebi i drugima, jer svako opuštanje može dovesti do značajnog pogoršavanja epidemiološke situacije.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO