Naslovna Featured Istaknuto Beograd – Banjaluka, druga etapa: Ćatović u vremenu pobednika

Beograd – Banjaluka, druga etapa: Ćatović u vremenu pobednika

beograd-–-banjaluka,-druga-etapa:-catovic-u-vremenu-pobednika

Reprezentativac Srbije u biciklizmu Nermin Ćatović zauzeo je danas 108. mesto u 122 kilometra dugoj etapi od Obrenovca do Bijeljine, drugoj od ukupno četiri na 15. Međunarodnoj trci Beograd – Banjaluka sa koeficijentom Svetske biciklističke unije od 2,1.

Osamnaestogodišnji Novopazarac je sa dva časa, 37 minuta i 39 sekundi imao isto vreme kao i etapni pobednik Patrik Štos iz poljskog Vostera, odnosno drugoplasirani Estonac iz poljskog tima Mazovija Mihkel Rajm i Italijan Andrea Guardini iz rumunske Đoti Viktorija ekipe na trećem mestu.

Ćatović je trenutno 86. u generalnom poretku sa 20 sekundi kašnjenja za vodećim Justinom Volfom iz nemačkog tima Bajk Ejd, a toliki zaostatak za liderom karavana imaju svi vozači plasirani između šeste i 108. pozicije posle dve etape.

Istovremeno, Ćatović je 23. među mladim biciklistima sa istim vremenom kao i najbolji u toj kategoriji Nemac Mika Heming iz Maloje.

Na drugoj i trećoj poziciji u ukupnom plasmanu posle dve etape su Štos i Rajm sa četiri, odnosno 14 sekundi zaostatka za Volfom.

Uoči 124,1 kilometara duge sutrašnje treće etape od Bijeljine do Vlasenice, u karavanu je ukupno 147 vozača iz 24 tima.

M. Minić

Exit mobile version