Bektović: Grad Novi Pazar i NSZ dodeliće subvencije za zapošljavanje 100 radnika

Nacionalna služba za zapošljavanje i grad Novi Pazar raspisali su Javni poziv poslodavcima za dodelu subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima.

Javi poziv je deo Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2018.godinu,kojim je predviđeno zajedničko ulaganje Nacionalne službe za zapošljavanje i grada Novog Pazara, ravnopravnim iznosom od po 10 miliona dinara, za subvecionisanje poslodavaca koji će na novootvorenim radnim mestima zaposliti 100 lica.

Subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih i na novootvorenim radnim mestima odobrava se poslodavcima iz privatnog sektora, u jednokratnom iznosu od po 200.000 dinara po radniku.

Kategorije teže zapošljivih na koje se subvencije odnose su lica na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje  i to mladi do 30 godina starosti, bez kvalifikacija, sa niskim kvalifikacijama, oni koji traže posao duže od 12 meseci i mladi sa statusom deteta bez roditeljskog staranja. Pored njih tu su i stariji od 50 godina koji imaju status viška zaposlenih, zatim Romi, osobe sa invaliditetom, radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći, dugoročno nezaposleni i žrtve porodičnog nasilja.

Javni poziv traje do utroška predviđenih sredstava od 20 miliona dinara a zainteresovani poslodavci Zahtev za konkurisanje mogu da preuzmu u Filijali Nacionalna službe Novi Pazar ili na sajtu ove službe, kao i na sajtu grada Novog Pazara.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO