Beba, dečak, devojčica i još ljudi spaseni skoro 150 sati posle zemljotresa

ANKARA – Spasilački timovi u Turskoj i danas, sedmog dana traganja, ispod ruševina pronalaze preživele posle razornih zemljotresa koji su u ponedeljak pogodili Tursku i Siriju.

Devojčica od 10 godina izvučena je iz ruševina u južnoj turskoj pokrajini Hataj, 147 sati nakon što je tu oblast pogodio razorni zemljotres, saopštila je istanbulska opština.

Na snimku koji je opština prosledila Si-En-Enu vidi se kako timovi za potragu i spasavanje izvlače devojčicu iz ruševina i transportuju je na nosilima.

I jedan 35-godišnji muškarac spasen je danas iz ruševina šestospratnice u pokrajini Hataj.

Spasilački timovi izvukli su i dve sestre iz urušene zgrade u pokrajini Adijaman, 152 sata nakon zemljotresa, dodaje Anadolija.

U Hataju je, takođe 152 sata nakon zemljotresa, iz ruševina izvučena i 85-godišnja žena.

Prethodno je danas objavljeno da je sedmomesečna beba spasena je u turskoj provinciji Hataj, 140 sati nakon što je snažan zemljotres pogodio tu zemlju i Siriju.

Kako prenosi agencija Anadolija, u provinciji Hataj spaseni su i trudna žena i njen brat, nakon što su bili zarobljeni 140 sati u ruševinama.

U provinciji Kahramanmaraš spasen je 26.godišnji muškarac iz ruševina 11-spratnice.

U zemljotresima koji su pogodili Tursku i Siriju stradalo je najmanje 28.192 ljudi, od kojih samo u Turskoj 24.617.

U Siriji je do sada potvrđeno da je poginulo 3.575 ljudi, od kojih 2.167 u oblastima pod kontrolom pobunjenika na severozapadu zemlje, pokazuju podaci nevladine organizacije Beli šlemovi.

Foto: Tanjug AP

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO