BDZ poziva mlade u Sjenici – Ne uzvraćajte na nasilne provokacije Hazba Mujovića

Novi Pazar – Sjenica – Bošnjačka demokratska zajednica (BDZ) Sandžaka najoštrije osuđuje nasilničko, necivilizacijsko i krajnje bezobrazno ponašanje predsjednika općine Sjenica i SDA Sandžaka Hazba Mujovića, koji je fizički nasrnuo na predstavnika Mladih BDZ Sandžaka.

Mujović je ovim grubijanskim činom pokazao sve ono zbog čega ne bi smio da obnaša tako važnu društvenu i političku funkciju, te nemoć da se na dostojanstven način izbori sa propašću svoje politike te pokušava huliganskim metodama da svoje lične pogreške i frustracije liječi na na mlade kojima bi zapravo kao prvi čovjek opštine trebalo da bude primjer u ponašanju. Pozivamo članove Mladih BDZ u Sjenici i omladinu općenito da se suzdrže i strpe na provokacijama i da ne odgovaraju na nasilje.

BDZ Sandžaka će pokrenuti sve mehanizme da svoje funkcionere, članove i simpatizere, kao i građane Sandžaka i Sjenice zaštiti od zulumćara kao što je Hazbo Mujović, a od predstavnika policijskih, istražnih i pravosudnih i organa zahtijevamo da ispitaju sve okolnosti oko ovog sramnog čina Mujoviću, kao javno odgovornoj ličnosti, izreknu najveću moguću kaznu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO