BDZ: Osudjujemo zloupotrebu skupa podrśke Turskoj od strane SDA!

Novi Pazar – Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka oštro osuđuje provokaciju na skupu „Podržimo Tursku i volju njenog naroda“ od strane političke grupacije Sulejmana Ugljanina koja je prekršila prethodno postignut dogovor da skup bude isključivo u duhu podrške turskome narodu i njihovome predsjedniku Erdoganu dajući priliku pučistima da zloupotrijebe skup i okupljene građane kako bi se samopromovirali.
Organizatori skupa, inače funkcioneri i aktivisti Stranke demokratske akcije, na žalost i u podršci Erdoganu i turskome narodu iskazuju licemjerje poturajući Muhameda Demirovića, učesnika puča u Islamskoj zajednici 2007. godine i do skoro vrlo bliskoga prijatelja i saradnika pojedinih propagatora ideologije Fethula Gulena u Sandžaku, čime potvrđuju da nisu odustali od ugrožavanja jedinstva i poretka Islamske zajednice.
Ova grupacija je večeras još jednom iznevjerila datu riječ i prekršila dogovor sa bošnjačkim partijama kako bi pokušala pred Bošnjacima legalizirati pučiste i svoju pučističku politiku.
Rukovodstvo BDZ Sandžaka zahvalno je učesnicima skupa koji su odmah nakon ove provokacije ogorčeni napustili događaj.
BDZ Sandžaka će ostati vjerna principu postojanja jedinstvene Islamske zajednice u Srbiji na čelu sa predsjednikom prof. dr. Mevlud ef. Dudićem, kao i ustrajavanju na iskrenoj podršci turskome narodu i njegovoj legitimnoj vlasti.
Podsjećamo javnost da su svim dosadašnjim smutnjama između Ankare i Sandžaka kumovali licemjerni prijatelji Turske kojim nikada nije odgovaralo da istina o Sandžaku i Islamskoj zajednici dođe do relevantnih faktora u Ankari.
Info službaBDZ Sandžaka

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO