Naslovna Sport Batak predstavljen u Novom Pazaru: Verujem da možemo da budemo u sredini...

Batak predstavljen u Novom Pazaru: Verujem da možemo da budemo u sredini tabele

batak-predstavljen-u-novom-pazaru:-verujem-da-mozemo-da-budemo-u-sredini-tabele

NOVI PAZAR – Fudbalski trener Radoslav Batak rekao je danas na promociji u Novom Pazaru da su dosadašnji rezultati tog superligaša dobri i da je njegov prethodnik Kenan Kolašinac kvalitetno radio svoj posao.

“Nije imao sreće u poslednjoj utakmici, gde je Pazar poražen (1:2) od po kvalitetu slabijeg Zlatibora. Da je bilo drugačije, ja danas ne bih bio ovde. Takav je posao, turbulentan. Lakše je promeniti trenera nego 20 igrača”, rekao je Batak novinarima na Gradskom stadionu.

On je naveo da je došao u fudbalski grad i u klub sa tradicijom, koji ima infrastrukturu kao malo ko u Srbiji.

Batak je ocenio da pobede nad Partizanom i Vojvodinom, ali i Radom i Inđijom, govore da ekipa Novog Pazara poseduje određeni kvalitet.

“Potrebno je da do kraje polusezone napravimo dobar rezultat, da se na pauzi pripremimo i pojačamo kako bismo završili u sredini tabele. Zadovoljan sam što je dosta fudbalera u rotaciji, a teren jedino merilo. Dobro je što timovi u postavama moraju da imaju mlade igrače i verujem da će fudbal u Srbiji da napreduje određenim tempom”, kazao je Batak.

Radoslav Batak je u Srbiji vodio novosadsku Vojvodinu i donedavno ekipu Radničkog iz Niša, a radio je kao trener i u tri kluba sa Tajlanda.

Njemu će pomagati prvi asistent Davor Berber, stručnjak za kondicionu pripremu Zoran Repac, kao i dvojica trenera iz prethodnog stručnog štaba Elvir Muratović i Damir Beširović, koji će biti zadužen za rad s golmanima.

Sportski direktor Novog Pazara Emir Bihorac podsetio je da je sa Batakom svojevremeno igrao u Vojvodini, uz ocenu da se radi o velikom profesionalcu, koji uvek daje maksimum.

“Hteli smo da angažujemo mladog i perspektivnog stručnjaka željnog dokazivanja. Igrali smo protiv Radničkog na početku prvenstva, kada je Batak vodio Nišlije, pa je imao priliku da upozna naš tim. Želim mu mnogo sreće i da se ovde oseća kao kod svoje kuće”, naveo je Bihorac.

Novi Pazar zauzima 15. mesto u Super ligi Srbije sa 15 bodova, a u 15. kolu igraće protiv Voždovca u Beogradu.

M. Minić

Exit mobile version