Naslovna Featured Istaknuto Batak: Ne smemo da precenimo, ali ni da potcenimo Javor

Batak: Ne smemo da precenimo, ali ni da potcenimo Javor

batak:-ne-smemo-da-precenimo,-ali-ni-da-potcenimo-javor

Trener fudbalera Novog Pazara Radoslav Batak rekao je da njegovi igrači ne smeju da precene, ali ni da potcene ekipu Javora, kojoj gostuju u predstojećoj utakmici 23. kola Super lige Srbije.

“Biće teško. Javor je posebno opasan na domaćem terenu. Dobra su, tvrda i takmičarska ekipa, koja je u izjednačenom meču s Partizanom propustila šansu da osvoji bod. Mi ne smemo da stanemo posle jedne dobre utakmice kući, koju smo odigrali s Radničkim. Znamo svoje vrline i slabost. Daćemo maksimum i nadam se dobrom rezultatu”, rekao je Batak.

Oba tima trenutno su van zone ispadanja. Javor zauzima 13. mesto na tabeli sa 25 bodova, dok je Novi Pazar na 14. poziciji i ima bod manje.

“Javor najčešće preti iz prekida. S druge strane, moji izabranici tu imaju problem. Timovi koje sam ranije vodio nisu primali golove iz defanzivnih prekida, a posebno ne posle kornera. Tu preuzimam punu odgovoronost”, naveo je Batak.

“Nije pitanje života ili smrti, ali jako je blizu toga. Dve trećine golova u modernom fudbalu dođe posle prekida. To je tih pet ili 10 sekundi, gde je potreban visok stepen koncentracije”, dodao je on.

Javor i Novi Pazar igraju sutra od 15 časova na Stadionu kraj Moravice u Ivanjici.

M. Minić

Exit mobile version