Bašol: Bošnjaci Sandžaka most između Srbije i Turske

NOVI PAZAR – Generalni konzul Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol posetio je danas Bošnjačko nacionalno veće, a posle sastanka rekao da Turska vidi Bošnjake Sandžaka kao most prijateljstva između Srbije i Turske.

On je rekao da BNV ima vrlo bitnu ulogu u jezičkom i kulturološkom smislu za “braću iz Sandžaka” i da će biti spreman uvek da sa njima sarađuje, saopšteno je iz BNV.

Predsednica BNV Jasmina Curić izrazila je uverenje da će generalni konzulat Turske svojim profesionalnim diplomatskim radom unaprediti ekonomski i politički ambijent u Sandžaku.

Ona je dodala da je posebno raduje što je turski konzul odlučio da mandat u Sandžaku počne posetom BNV što potvrđuje, kako kaže, da je BNV krovna institucija Bošnjaka Sandžaka i institucija koja odražava jedinstvo Bošnjaka.

Curić je navela i da BNV kroz svoje aktivnosti radi na pospešavanju položaja Bošnjaka u Srbiji, ali i na unapređivanju odnosa između Turske i Srbije.

Današnji susret sa rukovodstvom BNV je prva zvanična i radna poseta prvog turskog konzula u Novom Pazaru, koji je na dužnost stupio početkom meseca.

Generalni konzulat Republike Turske je prvo diplomatsko predstavništvo jedne strane države u Sandžaku.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO