Bašar Al Asad započeo medijski rat ! Dok narod u Siriji gine, on na Instagramu promoviše Siriju bez rata ! (slike)

114

Sirijski predsjednik protiv kog se steže obruč zbog navode upotrebe hemijskog oružja, počeo je novi rat- ovaj put medijski u kom je oružje njegova žena.

Kako piše “ABC Njuz”, sirijsko predsjedništvo nedavno je otvorilo profil na Instagramu na kojem objavljuje fotografije iz svakodnevnog života predsjednika Bašara Al Asada i prve dame. Ali, te fotografije prikazuju neki drugi život u Siriji. nema rata, nema krvi, nema mrtvih tijela.

Pitanje koje se postavlja je o čemu se tu radi? “ABC Njuz” odgovara da se fotorafijama očigledno želi pokazati kako je Sirija u dobrim rukama. Glavna zvijezda profila na Instagramu je lijepa Asadova supruga – Asma, koja se smiješi i pozira dok pomaže mladim Sirijcima.

115

Asma je inače, oduvijek bila zanimljiva sirijskoj, ali i svjetskoj javnosti. Bila je prepoznata kao vrlo moderna i obrazovana prava dama. Rođena je u Siriji, ali je većinu svog života provela u Londonu kao “Ema”, gdje je studirala i zaposlila se u Dojče banci prije nego što se vrila za Asada i preselila u Siriju.

Kad je u Siriji počeo rat, Asma se povukla iz javnosti, i mnogi su se pitali da li je protiv napada na pobunjenike koje naređuje njen suprug. Ali, vrlo brzo pojavila se uz njega – nasmijana.

116

Uprkos krvavim žrtvama, posljednjih nedjelja Asma se takođe pojavljuje nasmijana na fotografijama okružena djecom i sirijskim ženama, dijeleći hranu onima koji su ostali bez svega.

Reakcija na fotografije ima mnogo. Većinom su negativne. Ispod jedne od takvih, na kojima se Asadova žena smiješi sa djecom čak piše: “Da li ih je ubila nakon što su je fotografisali?”

 

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO