Barsa 2:1 sa igračem više, minimalac Bajerna!

558

Fudbaleri Barselone i Bajerna ostvarili su prema očekivanjima prednost u prvim mečevima četvrtfinala Lige šampiona, ali ta prednost nije velika.

Barselona je u španskom derbiju na Kamp Nou posle preokreta savladala Atletiko Madrid sa 2:1, ali tek pošto su gosti ostali sa igračem manje na terenu.

Ekipa Dijega Simeonea sjajno je počela i povela golom Fernanda Toresa u 25. minutu, ali je isti igrač deset minuta kasnije zbog dva žuta kartona morao van terena.

Katalonci to nisu iskoristili u prvom, ali jesu u drugom poluvremenu. Preokret je doneo neumoljivi Luis Suares koji je prvo izjednačio u 63. minutu, a onda 12 minuta pre kraja i postavio konačnih 2:1.

Na duelu u Minhenu Bajern je savladao Benfiku sa minimalnih 1:0. Ekipa Pepa Gvardiole jedini gol protiv portugalskog šampiona je psotigla već u četvrtom minutu kada je Vidal iskoristio dodavanje Bernata.

U nastavku meča velike prilike imali su Miler i Vidal, ali Benfika je uspela da se odbrani i imaće šansu u revanšu.

LŠ, četvrtfinale:

Bajern – Benfika 1:0
Barselona – Atletiko Madrid 2:1
PSŽ – Mančester siti (sreda)
Volfsburg – Real Madrid (sreda)

Tok mečeva:

Bajern – Benfika 1:0

185748451857041445998e1722485545_w640

Minehski tim bio je veliki favorit pred ovaj duel i tu ulogu je opravdao već u trećem minutu. Bernat je sjajno centrirao, a Vidal je u kznenom prostoru glavom sproveo loptu u mrežu.

Ipak, posle ranog gola Bajern nije uspeo da u nastavku prvog poluvremena uspostavi očekivanu dominaciju. U desetom minutu Daglas Kosta je posle odličnog solo prodora šutirao pravo u golmana, a veliku šansu imao je Miler u 21. minutu.

Bio je sam ispred golmana, šutirao je iz prve, ali je golman Benfike fantastičnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

Miler je u prilici bio i u 36. minutu, odlično je proigrao Vidala, ali je Čileanac bio neprecizan i ostalo je 1:0 na poluvremenu.

U drugom poluvremenu Bajern je imao još manje prilika za gol. Benfika je taktički igrala veoma dobro, a u 57. minutu gosti su mogli i do gola. Nojer je ipak uspeo da sačuva mrežu posle pokušaja Žonasa, ali bilo ej jasno da se Bavarci muče.

Devet minuta pre kraja dobru šansu imao je Riberi. Odlično je prošao uz nekoliko driblinka, ali golman Benfike je bio veoma raspoložen. To je bilo sve od prilika za Bajern, Benfika se odbranila u samom finišu i ostavrila odličan rezultat na teškom gostovanju.

Barselona – Atletiko Madrid 2:1

95191824570420f44f83c669520065_w640

Barsa je posle poraza u Klasiku za vikend od starta krenula ofanzivno ka golu Oblaka, ali u prvih desetak minuta gosti su lako sačuvali svoju mrežu. Jedinu polupriliku u tom periodu imao je Mesi koji je sa 16 metara šutirao pored gola.

Prvu veliku šansu Barselona je imala u 19. minutu. Mesi je dodao do Alvesa koji je odlično centrirao, a Nejmar je iz idealne pozicije glavom prabacio gol.

Domaći tim ej pritiskao, ali se i mučio, pa je u 25. minutu usledio šok. Koke je sjajno proigrao Toresa koji je pobegao odbrani Barselone i sjajnim potezom je matirao Ter Stegena.

Samo deset minuta posle gola Fernando Tores je morao da napusti teren. Uspeo je da za samo šest minuta dobije dva žuta kartona i Atletiko je od 35. minuta ostao sa igračem manje. Tim Luisa Enrikea nije iskoristio brojčanu prednost u preoostalih deset minuta prvog dela.

Atletiko se odlično branio, pa Barselona nije ni napravila gol šansu.

U 49. minutu Mesi je mogao spektakularnim potezom da postigne svoj 500. gol u karijeri. Prihvatio je grudima loptu i pokušao ’makazicama’, ali je bio za malo neprecizan. Minut kasnije i Nejmar je mogao do gola, ali posle njegove majstorije na desnoj strani lopta je pogodila prečku.

Ređali su se napadi Katalonaca i šanse za razliku od prvog poluvremena, ali mreža Jana Oblaka je ostala netaknuta.

Svi igrači Madriđana bili su saterani u svoj kazneni prostor, a u 63. minutu bedem domaćina je napokon probio Luis Suares. Alba je poslao loptu ka petercu, a tamo je Suares samo skrenuo u gol.

Isti igrač je doneo i potpuni preokret u 75. minutu. Alves je centrirao sa desne strane, a Suares je iz natrčavanja glavom zabio loptu u mrežu gostiju. Do kraja meča Barselona nije uspela da postigne još neki gol i tako načini lakšim revanš u Madridu, pa će duel na Visente Kalderonu biti veoma zanimljiv.

izvor: B92