Bar: Za deset dana iz mora spašeno 12 osoba

U dvije akcije na moru barska policija je danas spasila devet osoba. Ovo je četvrta akcija spasavanja koju su službenici Stanice granične policije izveli u proteklih deset dana, a u prethodne dvije spasili su još tri osobe.
“Naime, Stanica granične policije Bar danas je oko 16.30 sati obaviještena od Lučke kapetanije da je potrebna pomoć osobama u vodi, naspram plaže Maljevik, koja se nalazi između Čanja i Sutomora“, saopšteno je iz Uprave policije.
Policijski službenici su odmah su odmah isplovili i na oko dvije nautičke milje od obale pronašli i iz mora izvukli sedam osoba. 
Oni su se prethodno nalazili na čamcu koji je, uslijed nevremena, potonuo. Trasnportovani su do Službe hitne medicinske pomoći u Baru gdje im je ukazana medicinska pomoć.
Kako navode u policiji, oni nijesu životno ugroženi. 
Deset minuta nakon izvlačenja ovih osoba, Lučka kapetanija je ponovo prijavila da je čamcu koji se nalazi u moru, naspram sutomorske plaže, potrebna pomoć. 
“Službenici SGP Bar su se takođe sa plovilom i službenicima Uprave pomorske sigurnosti uputili ka tom mjestu i na oko dvije i po nautičke milje pronašli i izvukli čamac koji su talasi odvlačili ka pučini, a na kojem su se nalazile dvije osobe koje su prošle bez povreda“, stoji u saopštenju.
Osam spašenih osoba je Crne Gore, a jedna iz Srbije.
Ovo nije prvi put da su službenici policije od početka sezone uspješno izveli akcije spasavanja.
U policiji podsjećaju da su prije deset dana, 16. juna, službenici SGP Bar iz mora, naspram lučkog akvatorija, izvukli dva maloljetnika koja je struja odvukla ka otvorenom moru. 
Dan kasnije, naspram Crvene plaže u Baru izvukli su i spasli ruskog državljanina kojeg je takođe struja odvukla na pučinu.
“I ovim osobama je pružena medicinska pomoć nakon koje nisu zadržavani na liječenju“, zaključeno je u saopštenju.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO