Naslovna Featured Istaknuto Bangkok potisnuo London sa vrha svetskih turističkih destinacija

Bangkok potisnuo London sa vrha svetskih turističkih destinacija

TRAVIO LOGO

Tajlandska prestonica, Bangkok, pobedio je London u trci koji grad će biti proglašen za najpopularniju svetsku destinaciju ove godine, navodi se u redovnom godišnjem izveštaju kompanije Mastercard. Turizam je ove godine bio jedna od svetlih tačaka Tajlanda, druge po veličini ekonomije u jugoistočnoj Aziji.

Bangkok, takođe poznat i kao „grad anđela“, našao se na vrhu za 2016. godinu, od ukupno 132 grada, pobedivši tako, između ostalog, London, Pariz i Dubai, postavši najposećeniji grad od strane internacionalnih putnika prema pomenutom izveštaju.

Ovo i nije tako veliko iznenađenje jer je prestonica Tajlanda u dobroj poziciji da postane vrhunska gradska destinacija već duže vreme. Ovde turisti mogu pronaći odličnu vrednost za novac koji potroše, posebno turisti iz zemalja sa visokim prihodima. Tajland, inače, očekuje da ove godine dočeka rekordnih 33 miliona posetilaca, zahvaljujući povećanom broju kineskih turista.

TRAVIO LOGO

Predviđa se da će prostrani Bangkok ugostiti 21,47 miliona međunarodnih posetilaca tokom 2016. godine, ispred drugoplasiranog Londona sa 19,88 miliona posetilaca. Prema rečima pojedinih turista, zagađenje je problem koji ga možda sprečava da postane idealan grad i za dugoročniji boravak, ali je zato hrana bez premca. Od sotalih gradova u Aziji, japanski grad Osaka je pokazao najveći rast u broju posetilaca tokom poslednjih sedam godina, privlačeći turiste iz obližnjih zemalja, posebno Kine i Južne Koreje.

Exit mobile version