Naslovna Zabava Zanimljivosti Bakica osvojila 370 miliona dolara na lutriji, najviše u istoriji!

Bakica osvojila 370 miliona dolara na lutriji, najviše u istoriji!

bakica

Osamdesetčetvorogodišnja Amerikanka Glorija Mekenzi iz mesta Zepirhils na Floridi, dobitnica je rekordnog džek-pota u iznosu od 370,8 miliona dolara na popularnoj Paurebol lutriji.

Ona je osvojila 590,5 miliona dolara, ali je odlučila da dobitak podigne odjednom, umesto u 30 godišnjih rata , pa je svota za isplatu smanjena na nešto manje od 371 milion dolara, prenosi Rojters.

Zakon na Floridi predviđa da se ime dobitnika mora objaviti, što je i urađeno na konferenciji za novinare u sedištu lutrije Floride.

Gospođa Mekenzi pojavila se pred kamerama zajedno sa sinom Skotom, lica su im bila pokrivena tamnim naočarima, i nije htela da daje izjave.

Predstavnici Lutrije rekli su da su advokati Glorije Mekenzi i njen finansijski savetnik dva sata prolazili kroz neophodnu papirologiju kako bi ona pokupila nagradu.

– Očigledno su se pripremali za ovo. Sve ovo vreme im je bilo potrebno kako bi sve doveli u red – rekao je predstavnik Lutrije Dejvid Bišop.

Rojters navodi da je Mekenzi dobitni listić kupila za dva dolara, 18. maja u jednom supermarketu i time postala pojedinačno najveća dobitnica na lutriji u istoriji SAD. U izjavi koju su pročitali zvaničnici Lutrije, Glorija Mekenzi je navela da je tiket kupila nakon što je drugi kupac “bio tako ljubazan da je propusti u redu”.

Ona je osim dobitnog kupila još četiri listića. “Zahvalni smo na blagoslovu što smo pobedili na Lutriji Floride. Nadamo se da će nam svi dati priliku da sačuvamo privatnost”, navodi se u saopštenju porodice Mekenzi. Najveći džek-pot u američkoj istoriji izvučen je prošle godine – 656 miliona dolara, ali su taj iznos morali da podele dobitnici iz Merilenda, Kanzasa i Ilinoisa.

Exit mobile version