BAKIĆ: U ponedeljak je smenjen načelnik PU Tutin Nermin Zećirović! Pravdu tražimo i dalje!

Sefer Skarep, deda Fahrudina Skarepa (22), kojeg je u selu Dolovo kraj Tutina u noći između 28. i 29. septembra ubio policajac Rajica Beloica, izjavio je danas da ih je tokom vikenda posetio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

 

On je na konferenciji za novinare istakao da se Stefanović tom prilikom roditeljima i rođacima Skarepa izvinio za izjavu u kojoj je rekao da “policija retko poteže pištolj bez razloga” i da je obaveza “policajaca da reaguju i da uzvrate vatru kada neko puca na njih i kada im je život ugrožen”.

“Njegova poseta i dolazak u zabito selo Pokrvenik, kao i lično izvinjenje zbog izjave koja je bila zasnovana na lažnim podacima koje je dobio od policije u Tutinu, je važan korak ka povratku poverenja u državu”, kazao je Sefer Skarep.

On je dodao da porodica “Fahrudina ne može vratiti, ali da će čekati pravdu”.

“Gubitkom jedinog naslednika, njegovi roditelji su izgubili smisao života. Ipak, nadamo se da će pravda, kakva god bila, donekle biti zadovoljena”, izjavio je Skarep.

Direktor NVO “Zambak” i organizator protesta u Tutinu nakon ubistva Skarepa, Naser Bakić istakao je da je posetom Stefanovića porodici ubijenog mladića ispunjen jedan od njihovih zahteva iznetih na protestu 6. oktobra.

“Dobili smo pouzdane informacije i da je šef Policijske stanice u Tutinu Nermin Zećirović smenjen sa te pozicije, ali još uvek nismo dobili zvaničnu potvrdu iz Ministarstva unutrašnjih poslova”, kazao je Bakić.

On je naglasio da u toj organizaciji i dalje zahtevaju proširenje istrage i da se optužnicom za ubistvo obuhvate Zećirović i komandir S.S. koji su sa R.B. te noći bili u patroli.

Zbog sumnje da je izvršio ubistvo policajac Rajica Beloica je uhapšen i nalazi se u pritvoru.

Beloica je bio deo patrole koja se nalazila u selu Dolovo, opština Tutin, u sklopu akcije sprečavanja nedozvoljene trgovine.

Tereti se da je pucao na vozilo kojim je upravljao Skarep. Metak je prošao kroz staklo na vozačevim vratima i teško ranio mladića koji je povredama podlegao u novopazarskoj Opštoj bolnici.

Radio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO