Bakan za Dnevnik RTVNP: Svako odlaganje i prolongiranje stresno

Otac tragično nastradalog Ernada Bakana, Mirsad Bakan, kazao je za Dnevnik RTV Novi Pazar da je svako odlaganje i prolongiranje za porodicu izuzetno stresno. On očekuje da na ročištu 27. decembra bude izneta završna reč i da ubrzo bude izrečena presuda.

Podsetimo, jučerašnje ročište na suđenju Ivanu M. (21) iz Beograda, optuženom da je marta 2019. godine na pješačkom prelazu autom udario i usmrtio mladog studenta iz Novog Pazara, Ernada Bakana (19), odloženo je za 27. decembar, zbog kašnjenja sudskog veštaka medicinske struke, kojem je određena i novčana kazna zbog kašnjena.

Postupak protiv Ivana M. vodi se pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu, a ovaj Beograđanin se tereti da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Treće osnovno tužilaštvo, koje je vodilo istragu, optužnicu je podiglo sredinom oktobra prošle godine, a prvo ročište u glavnom pretresu održano je krajem januara ove godine.

Na jučerašnjem ročištu trebalo je da svoje nalaze predoči sudski veštak medicinske struke.

Podsjetimo Bakan je bio student prve godine Visoke zdravstvene škole u Zemunu.

Nesreća se desila 4. marta 2019. godine, dok je prelazio Ulicu cara Dušana, kada ga je na pešačkom prelazu, udario automobil kojim je upravljao Ivan M. Od težine povreda, Bakan je preselio nakon dva dana.

 

Senada Kalić

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO