Bajović osuđena na kaznu zatvora od 3 godine zbog ubistva supruga

BEOGRAD – Viši sud u Beogradu osudio je danas na kaznu zatvora od tri godine Jasminu Bajović, zbog ubistva supruga Milorada Bajovića u novembru 2021. godine u kući u Surčinu.

Sud je Bajovićevu osudio za krivično delo ubistvo na mah, iako se optužnicom ona teretila za krivičcno delo ubistvo.

“Oglašena je krivom što je tog dana u stanju bitno smanjenje uračunljivosti, ne svojom krivicom dovedena u stanje razdraženosti od strane supruga, zbog vređanja i zlostavljanja”, rekla je sudija.

Takođe, sudija je rekla da je stanje razdraženosti akumuliralo jer je godinama trpela nasilje.

U kaznu zatvora sud je uračunao i vreme koje je Bajović provela u pritvoru i u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom.

Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbu.

Tužilac je u svojoj završnoj reči tražio od suda da Bajović oglasi krivom i osudi na kaznu zatvora, predlažući uzme u obzir da optužena nema otežavajućih okolnosti, dok postoji čitav niz olakšavajućih okolnosti.

Od olakšavajućih okolnosti tužilac je naveo držanje Bajovićeve tokom postupka, što je neosuđivana i majka troje dece.

Punomoćnica oštećenih se složila sa završnim rečima tužioca i dodala da je Bajovićeva ukoliko je trpela nasilje od supruga mogla da ga prijavi policiji, dodajući da je njena odbrana usmerena na umanjenje odgovornosti.

Branilac je predložio da se Bajović osudi umesto za krivično delo ubistvo, za krivično delo teška telesna povreda na mah sa smrtnim ishodom i da joj se izrekne kazna zatvora u trajanju od godinu i tri meseca u koju bi bilo uračunato vreme provedeno u pritvoru.

Bajović je zatim izrazila kajanje i zamolila sudsko veće da je osudi na što manju kaznu zatvora kako bi mogla da bude sa svojom decom.
Tri sina koje Bajović ima sa ubijenom suprugom su ponovili da se ne pridružuju krivičnom gonjenju.

Ona je na početku suđenja u svojoj odbrani tvrdila da je njen muž stalno pio i da je u takvom stanju stalno maltretirao nju i decu.

Iznoseći odbranu optužena je rekla da je i na dan ubistva njen suprug došao pijan , provocirao je i udario par puta, nakon čega je ona uzela nož i ubola ga, tvrdeći da je to možda mahinalno uradila i da nije imala tu nameru.

Nakon incidenta optužena i jedan od sinova su ubijenom stavili peškir preko rane i
pozvali hitnu pomoć.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO