Naslovna Featured Istaknuto Bajazidu B. izrečena kazna od 13 godina zatvora za ubistvo u restoranu...

Bajazidu B. izrečena kazna od 13 godina zatvora za ubistvo u restoranu “Dar”

bajazidu-b.-izrecena-kazna-od-13-godina-zatvora-za-ubistvo-u-restoranu-“dar”

NOVI PAZAR – Viši sud u Novom Pazaru osudio je danas Bajazida B. (27) na 13 godina zatvora zbog ubistva Bejta Krlića (51) u restoranu “Dar” avgusta 2019. godine, saznaje agencija Beta.

Jednoglasnom odlukom sudskog veća on je proglašen krivim za ubistvo, za koje je osudjen na 12 godina zatvora, i za nedozvoljeno nošenje oružja, zbog kojeg mu je izrečena kazna od dve godine, odnosno jedinstvena kazna u trajanju od 13 godina zatvora.

Sud je utvrdio da je Bajazid B, uveče 21. avgusta 2019. godine, “sa umišljajem i nebitno smanjene uračunljivosti lišio života Bejta Krlića” tako što je iz ranije repetirane “berete 7,65 milimetara” ispalio dva hica, od kojih je jedan, iz prislona, pogodio žrtvu u grudi.

Osudjeni je, navodi se u presudi, nakon toga pobegao iz restorana, a oružje je bacio u dvorište obližnje kuće.

Kako je u pitanju prvostepena presuda, Više tužilaštvo i zastupnici osudjenog imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Tokom sudjenja Bajazidovi branioci tvrdili su i pokušavali da dokažu da je njihov klijent nevin, da je metak ispaljen tokom koškanja i da je zapravo Krlić povukao okidač prilikom otimanja pištolja.

Razlozi sukoba njih dvojice nisu poznati, a pojedini mediji pisali su da su u svadji zbog pljačke milion evra u Minhenu zbog koje su osudjeni Krlićev rodjak i Bajazidov brat.

Novac nikada nije pronadjen.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version