Naslovna Featured Istaknuto BAHATOSTI NIKAD KRAJA! Pod okriljem noći isekao drvo i proširio lokal! FOTO

BAHATOSTI NIKAD KRAJA! Pod okriljem noći isekao drvo i proširio lokal! FOTO

Nastavak nesvakidašnje priče iz Novog Pazara za koju nas je obavjestio naš čitatelj i stanar zgrade na autobuskoj stanici. Naime, vlasnik lokala na autobuskoj stanici, počeo je da ograđuje i proširuje lokal a mještani se pitaju da li za to posjeduje dozvole gradske uprave, a i ako ih posjeduje kažu da je ovo tipični primjer bezvlašća.

Kako saznajemo, vlasnik lokala, osim što je ogradio zemlju kao da je babovina, uzeo je sebi za pravo i da pod okriljem noći isječe više stabala drveća kako bi proširio lokal. Naši dobro upućeni izvori kažu da su stanari okolnih zgrada izuzetno ljuti i da posmatraju što im se desava ispred zgrade a ne mogu da veruju da se to zapravo dešava u Novom Pazaru.

Vlasnik lokala je u 23 sata uoči nove godine, kada su svi bili u kućama, motornom pilom i dobro organizovanom ekipom radnika posjekao drveće kako bi se “proširio” i uzeo i ono malo zelene površine koju su stanari zgrada koristili.

Iako za pomenute radove nema nikakvu dozvolu, to ga nije spriječilo da radove nastavi. Pitanje je samo dokle!

Kako tvrde mještani, vlasnik je najprije koristio samo lokal, nakon čega je postavio i terasu da bi sada počeo da natrkriva i ograđuje te proširuje lokal.

Pozivamo nadlježne organe da reagiraju i uklone ovo neplansko ruglo sa autobuske stanice.

Exit mobile version