Bahati rektor DUNP Miladin Kostić pretio profesoru “Za 100 evra glava se može izgubiti”

NOVI PAZAR – Profesor prava Borislav Grahovac zatražio je od novopazarske policije zaštitu jer ga je, prema njegovim rečima, rektor Državnog univerziteta (DUNP) u ovom gradu Miladin Kostić “vređao, pretio mu i pokušao fizički da nasrne na njega”.
Borislav Grahovac: “Rekao mi je da se za 100 evra može glava izgubiti”

Grahovac kaže da se incident desio na DUNP kada je otišao da uzme potvrdu o isplaćenim troškovima.

– Razgovarao sam sa sekretarom Univerziteta kada je u njegovu kancelariju ušao Kostić i počeo da me vređa. Nazivao me bitangom i optužio da sam u medijima iznosio laži. Odgovorio sam mu da će se istina utvrditi na sudu i da će tada sve izaći na videlo, a da ću o svim zloupotrebama obavestiti prosvetnu inspekciju. Tada je ustao sa stolice i agresivno krenuo ka meni, ali ga je zaustavio sekretar – tvrdi Grahovac.

ZLOUPOTREBE I OPTUŽBE: Državni univerzitet u Novom Pazaru

Kad sam rekao i da ću nastaviti u medijima da iznosim sve njegove zloupotrebe službenog položaja, opet je krenuo ka meni da se fizički razračuna, ali ga je ponovo, odgurujući ga nazad, sekretar sprečio da mi se približi.

– Dok sam izlazio iz kancelarije dobacio mi je da se “okanem Miladina Kostića i zaboravim Novi Pazar jer se za 100 evra može glava izgubiti”. Uplašen za svoj život otišao sam u policiju, ispričao im sve i zatražio da mi garantuju bezbednost o čemu su oni napravili službenu zabelešku – tvrdi Grahovac.

On ističe i da ga je Kostić, uz pretnju obezbeđenjem, isterivao sa Univerziteta i zabranio mu ulazak, iako je to javna ustanova.

Miladin Kostić: “Gospodin Grahovac svoja prava može ostvariti sudskim putem”

Rektor DUNP Miladin Kostić odbacuje sve navode Grahovca i demantuje da mu je uputio bilo kakve pretnje i uvrede.

– Gospodin Grahovac je običan građanin koji nema nikakve veze sa Državnim univerzitetom. Sva svoja prava može ostvariti sudskim putem, o čemu je blagovremeno pismeno obavešten – kaže Kostić.

Grahovac je ranije optužio Kostića da ga je “nezakonito otpustio” i da je glavni razlog zbog čega je otpušten to što je ukazivao na nezakonitosti u radu Univerziteta i Kostićeve zloupotrebe službenog položaja.

Kostić je te optužbe odbacio i tvrdio da je Grahovac otkaz dobio po zakonu jer se nije pojavio na poslu.
izvor. blic

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO