Naslovna Sandžak Novi Pazar Bahati rektor DUNP Miladin Kostić pretio profesoru “Za 100 evra glava se...

Bahati rektor DUNP Miladin Kostić pretio profesoru “Za 100 evra glava se može izgubiti”

NOVI PAZAR – Profesor prava Borislav Grahovac zatražio je od novopazarske policije zaštitu jer ga je, prema njegovim rečima, rektor Državnog univerziteta (DUNP) u ovom gradu Miladin Kostić “vređao, pretio mu i pokušao fizički da nasrne na njega”.
Borislav Grahovac: “Rekao mi je da se za 100 evra može glava izgubiti”

Grahovac kaže da se incident desio na DUNP kada je otišao da uzme potvrdu o isplaćenim troškovima.

– Razgovarao sam sa sekretarom Univerziteta kada je u njegovu kancelariju ušao Kostić i počeo da me vređa. Nazivao me bitangom i optužio da sam u medijima iznosio laži. Odgovorio sam mu da će se istina utvrditi na sudu i da će tada sve izaći na videlo, a da ću o svim zloupotrebama obavestiti prosvetnu inspekciju. Tada je ustao sa stolice i agresivno krenuo ka meni, ali ga je zaustavio sekretar – tvrdi Grahovac.

ZLOUPOTREBE I OPTUŽBE: Državni univerzitet u Novom Pazaru

Kad sam rekao i da ću nastaviti u medijima da iznosim sve njegove zloupotrebe službenog položaja, opet je krenuo ka meni da se fizički razračuna, ali ga je ponovo, odgurujući ga nazad, sekretar sprečio da mi se približi.

– Dok sam izlazio iz kancelarije dobacio mi je da se “okanem Miladina Kostića i zaboravim Novi Pazar jer se za 100 evra može glava izgubiti”. Uplašen za svoj život otišao sam u policiju, ispričao im sve i zatražio da mi garantuju bezbednost o čemu su oni napravili službenu zabelešku – tvrdi Grahovac.

On ističe i da ga je Kostić, uz pretnju obezbeđenjem, isterivao sa Univerziteta i zabranio mu ulazak, iako je to javna ustanova.

Miladin Kostić: “Gospodin Grahovac svoja prava može ostvariti sudskim putem”

Rektor DUNP Miladin Kostić odbacuje sve navode Grahovca i demantuje da mu je uputio bilo kakve pretnje i uvrede.

– Gospodin Grahovac je običan građanin koji nema nikakve veze sa Državnim univerzitetom. Sva svoja prava može ostvariti sudskim putem, o čemu je blagovremeno pismeno obavešten – kaže Kostić.

Grahovac je ranije optužio Kostića da ga je “nezakonito otpustio” i da je glavni razlog zbog čega je otpušten to što je ukazivao na nezakonitosti u radu Univerziteta i Kostićeve zloupotrebe službenog položaja.

Kostić je te optužbe odbacio i tvrdio da je Grahovac otkaz dobio po zakonu jer se nije pojavio na poslu.
izvor. blic

Exit mobile version