Novi Pazar – Beograd – U okviru skupštinske rasprave o setu pravosudnih zakona narodni poslanik Muamer Bačevac , ispred Sandžačke demoktarske partije, založio se da prilikom penzionisanja nosilaca sudijskih i javnotužilačkih funkcija važe isti principi kao i za ostale zaposlene u javnom sektoru.

Bačevac je posebno skrenuo pažnju na neravnomernu zastupljenost Bošnjaka u radu pravosudnih organa. On se založio da se u okviru reforme pravosudnog sistema u sandžačkim opštinama uspostavi ravnoteža izmedju nacionalne strukture stanovništva i nacionalne strukture zaposlenih u sudovima i tužilaštvima.

“Mi na terenu, pre svega u Novom Pazaru imamo jednu poražavajuću sliku i nešto što nije dobro za ukupnu sliku ni Srbije ni ove Vlade“, ocenio je Bačevac.

On je pozvao resorno ministarstvo i Vladu da iskoriste reforme i otklone ovaj “dugogodišnji nedostatak”.

1 KOMENTAR

  1. Dr Bacevac je jedini politicar koji dostojno predstavlja nas Bosnjake, gospodin covek i svaka mu je na mestu, kamo srece da Pazar i Sandzak ima vise ovako kvalitetnih ljudi a ne da nas predstavljaju pojedini nepismeni baljovi koji su “sisli” u Pazar sa brda i planina samo da bi se “resili” opanaka !

Comments are closed.