Bačevac u Skupštini: Preurediti vojni aerodrom u Sjenici u Cargo aerodrom!

Beograd – Sjenica – U načelnoj raspravi o predlogu Zakona o vazdušnom saobraćaju u Narodnoj skupštini , poslanik SDP-a Dr Muamer Bačevac, rekao je da “intenzivno petogodišnje nastojanje SDP-a da se vojni aerodrom Morava u Lađevcima stavi u službu građana i konvertuje u civilni, za najdže godinu dana postaje realnost. i još jednom je istakao veliki značaj ovog aerodroma za centralnu Srbiju uopšte ali i za Novopazarski region.

Obzirom da se u ovom dijelu zemlje obavlja 30% inoturističkog prometa u Srbiji, očekuje se da će otvaranje aerodroma unaprediti i uposliti sve turističke potencijala kojim ovaj kraj obiluje. Svakako da tu svoje veliko mesto ima i turizam severnog Sandžaka. Druga velika povoljnost je sto će ovaj aerodrom omogućti kargo transport robe i proizvoda čime se stvaraju svi uslovi za privredni rast ovog kraja.

Poslanik Bačevac je ukazao ministarki Mihajlovic i da na samo šest kilometara od Sjenice postoji vojni aerodrom Dubinje. Njegovom sanacijom i stavljanjem u civilne svrhe u velikoj meri bi se pospešio privredni razvoj čitavog pešterskog kraja. Obzirom da je putna infrastruktura ovog kraja u jako lošem stanju osposobljavanje ovog aerodroma za kargo transport omogućilo bi lak i brz transport zdravih poljoprivrednih proizvoda ovog kraja prije svega na Tursko ali i druga zainteresovana tržišta.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO