Naslovna Featured Istaknuto Bačevac u Skupštini o važnosti očuvanja radnih mesta i lakšem povezivanju sandžakih...

Bačevac u Skupštini o važnosti očuvanja radnih mesta i lakšem povezivanju sandžakih Bošnjaka

bacevac-u-skupstini-o-vaznosti-ocuvanja-radnih-mesta-i-laksem-povezivanju-sandzakih-bosnjaka

Narodni poslnaik SDP-a dr Muamer Bačevac kazao je danas da poslanici te stranke imaju poseban senzibilitet za probleme radnika i  za je za njih najbitniji zadatak u ovom teškom vremenu pandemije očuvanje radnih mesta. Govoreći o inicijativi označenoj kao ‘mini šengen’ Bačevac je naglasio da je ona od izuzetne važnosti jer će se stvoriti uslovi za olakšanu i  jaču povezanost sandžačkih Bošnjaka.

Poslanici danas raspravljaju o Predlogu zakona o utvrđivanju garantne šeme kao mera podrške privredi za ublažavanje posledica pandemije, kao i o potvrđivanju Finansijskog ugovora “Povezane škole u Srbiji” između Srbije i Evropske investicione banke.Predlogom zakona o utvrđivanju garantne šeme, što je mera podrške privredi za ublažavanje posledica pandemije korona virusa, produžava se rok za još šest meseci da preduzeća mogu da zatraže kredite čiji je država garant.

Ministar finansija Siniša Mali je rekao u Skupštini Srbije da je do kraja novembra odobreno i isplaćeno 20.000 kredita u ukupnom iznosu od 1,4 milijarde evra i objasnio da se predlogom zakona koji je danas pred poslanicima produžava rok važeće garantne šeme za još šest meseci.

Mali je podsetio da je Vlada Srbije dogovorila sa poslovnim bankama paket pomoći privrednicima kroz kredite čiji je država garant u iznosu od dve milijarde evra, te da je do sada potrošeno 1,4 milijarde evra.

Poslanik SDP-a dr Muamer Bačevac najavio je podršku svim merama vlade kojim se pomaže privredi. On je istakao da jačanjem privatnog sektora jačamo i finansije države, kreiramo bolje uslove za poslovanje, ali i život naših građana, stvaramo povoljno tle za uvećanje plata i penzija.

”Mi u SDP-u imamo poseban senzibilitet za probleme radnika i  za nas je najbitniji zadatak u ovom teškom vremenu pandemije očuvanje radnih mesta”, naglasio je Bačevac.

Govoreći o sporazumu kojim se omogućava putovanje građana naše zemlje u Albaniju samo sa ličnom kartom, Bačevac je naglasio da je to odlična vest i podržao  inicijativu označenu kao ”Mini šengen” kojom se stvara zona zajedničke trgovine i prometa na Balkanu.

“Povezivanje sa BiH kao i Crnom Gorom za mene  je od izuzetne važnosti čime se olakšava i  jača povezanost sandžačkih Bošnjaka, koji žive i sa jedne sa druge strane ovih granica. Bošnjaci su faktor povezivanja i zbližavanja naroda na Balkanu. Lakšim protokom ljudi i roba ostvariće se i ekonomska dobit za Sandžaklije, s obzirom da su trgovina, transport  ali u zadnje vreme i turizam, glavne privredne grane u Sandžaku”, rekao je Bačevac.

Senada Kalić

Exit mobile version