Bačevac: Tražimo da Šešelju oduzmete mandat!

Poslanik Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac zatražio je od predsednice Skupštine Maje Gojković da sazove sednicu Administartivnog odbora, kako bi lideru SRS Vojislavu Šešelju bio oduzet mandat.

Predsednica Skupštine mu je odgovorila da ne prihvata ultimatume.

Bačevac je rekao da je prošlu nedelju obeležio Šešelj koji je radio kampanju za, kako je rekao, “brata blizanca” Muamera Zukorlića, optuživši lidera SRS da je doprineo radikalizaciji u Sandžaku i da je glavni krivac za, kako kaže, duhovni pad Srbije i fašizaciju društva.

On je zamolio ministra policije da se ispitaju medijski navodi u kojima se kaže da je Šešelj uzeo 50.000 evra za lobiranje za jednu političku opciju. Poslanik SDPS zatražio je od Maje Gojković da sazove sednicu Administrativnog odbora na kojoj bi se Šešelju, koji je, kako ističe, osuđen kao ratni zločinac, oduzme mandat.

“Dajem vam rok od nekoliko dana da je sazovete, a onda ćemo svim snagama i ličnim vezama da izvršimo pritisak da osoba koja je osuđena ne sedi u parlamentu”, rekao je Bačevac.

Maja Gojković mu je odgovorila da ultimatum ne prima i poručila mu da njih može da postavlja nekom drugom, ali ne i predsedniku Skupštine. Ona kaže da pored predsednika administrativnog odbora neće zakazivati nikakve sednice, a pogotovo ne pod ultimatumom.

“Očekivala sam da se kada već govorite o fašizaciji jasno odredite od Sulejmana Ugljanina, vašeg koalicionog partnera i da raskinete koaliciju sa njim na lokalnom nivou”, rekla je Gojković.

Ona je rekla da, kako je fudbaler Nemanja Matić odbio da nosi cvet u Velikoj Britaniji, tako ona odbija da je neko ucenjuje.

Iz klupa se čulo i dobacivanje Vojislava Šešelja koji je rekao: “Tako je, Majo”.

Lider radikala je naveo i da je Ljajić sklopio predizbornu koaliciju sa Sulejmanom Ugljaninom i da ima dve stranke SDP i SDPS koje su, kako kaže, često u raskoraku.

N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO