Bačevac: ”SDP za nultu diskriminaciju u društvu”

Na dnevnom Narodne Skupštine našla su se dva važna predloga zakona, Predlog Zakona o rodnoj avnopravnosti i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije.

Narodni poslanik SDP-a dr Muamer Bačevac naglasio je da je prvi zakon o ravnopravnosti polova donet 2009. godine, te da je predlagač tog zakona bio tadašnji ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić.

Od tada do danas, Sandžačka demokratska partija insistira na rodnoj ravnopravnosti i zalaže se za nultu toleranciju prema svakom vidu diskriminacije u našem društvu.

Narodni poslanik SDP-a dr Muamer Bačevac naglasio je da  Zakon o rodnoj ravnopravnosti treba da obezbedi ambijent u kome se poštuju različitosti .

On je naglasio da žene i muškarci jesu različiti, ali ne smeju da budu neravnopravni i dodao da je cilj da se  izgradi društvo u kome će svi građani, bez obzira na pol, imati jednake šanse da se obrazuju i zapošljavaju, da se poštuju njihova radna prava, a naročito da imaju jednaku zaradu za rad iste vrednosti, da budu aktivni učesnici u političkom i sindikalnom životu, da učestvuju u organima upravljanja, da imaju isti položaj u oblasti sporta, kulture, pristupa uslugama”, naglasio je on.

On je naglasio da ovaj predlog zakona ne predstavlja pretnju po očuvanje porodice i porodičnih vrednosti.

“Veće učešće žena na tržištu rada, ravnomernija podela neplaćenog rada između žena i muškaraca, bolja zaštita zaposlenih žena koje neće odlagati rađanje zbog straha  od gubitka posla, svakako doprinose planiranju porodice, povećanju nataliteta i u potpunosti su u skladu sa ciljevima naše  populacione politike”, rekao je Bačevac

“Na arapskom jeziku riječ žena se kaže el-Mer’ahšto je izvedenica od arapske reči el-Mir’ahkoja u prijevodu znači ogledalo.Koliko god ljubavi ili mržnje muškarac pokaže prema ženi toliko će mu ona i uzvratiti. Ona je nalik ogledalu koje vas pokazuje onakvim kakvi zapravo i jest,”završio je on.

Senada Kalić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO