Bačevac pozvao na osuđivanje terora izraelske vojske nad Palestincima

Današnju sjednicu Skupstine Srbije narodni poslanik SDP-a Dr Muamer Bacevac, iskoristio je da ukaže na teror i nasilje koji sprovodi izraelska vojska nad mirnim palestinskim civilima u vjerskom kompleksu Al-Aksa u Jerusalimu. On je naglasio da je to u osnovi namera Izraela da na silu ostvari političke ciljeve i da protivno odluci savjeta bezbednosti UN okupira ceo Jerusalim i proglasi ga glavnim gradom Izraela.

On je podsetio da su Palestinici po vjeroispoveti ili muslimani ili pravoslavni  hrišćani I da im se na svaki način osporava osnovno ljudsko pravo na život i sporvođenje vjerskih obreda.

’’ Duboko vjerujem u onu Monteskijeovu maksimu koja kaze da kad se na zemlji pojavi mnogo razloga za mržnju, vjera je ta koja treba da da mnogo razloga za pomirenje, te pozivam sve vjerske zajednice kao i sve organizacije koje se bave ljudskim pravima  u našoj zemlji,  da osude teror koji sprovodi izraelska vojska, te da insistiraju na miru i pravednom rešenju palestinskog pitanja’’, naglasio je Bacevac.

“Mir u Palestini i pravedno rješenje palestinskog pitanja je ključ ne samo stabilnosti Bliskog istoka nego i dobrih međureligijskih odnosa širom svijeta, zaključio je Bačevac na kraju svog govora.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO