Naslovna Featured Istaknuto Bačevac pozvao ministra Popovića da uspostavi Naučno tehnološki park u Novom Pazaru

Bačevac pozvao ministra Popovića da uspostavi Naučno tehnološki park u Novom Pazaru

bacevac-pozvao-ministra-popovica-da-uspostavi-naucno-tehnoloski-park-u-novom-pazaru

Na današnjem zasjedanju Republičkog parlamenta, narodni poslanik dr Muamer Bačevac, govorio je o radu Regionalnnog inovacionog start up centra u Novom Pazaru. On je naglasio da se Regionalni inovacioni start up centar već u prvim mjesecima, zahvaljujući ostvarenim rezultatima, nametnuo kao pokretač i budućnost razvoja privrede Novog Pazara.

“Ovim centrom rukovodi izuzetan tim jako stručnih i posvjećenih ljudi, a interesovanje pa i aktivnosti su za svaku pohvalu tako da se nameće realna i urgentna potreba za uspostavljanjem Naučno tehnološkog parka”, naglasio je Bačevac.

Bačevac je istakao da za razliku od ostalih 18 Inovacionih centara u Srbiji, jedino Regionalni Inovacioni centar u Novom Pazaru nema potpuno finansiranje od strane Ministarstva zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj.

On je takođe rekao da je sa navedenim problemom finansiranja centara upoznat i ministar Popović i da je on planirao posjetu Novom Pazaru u posljednjoj sedmici oktobra ili u prvoj polovini novembra, kako bi posjetio Regionalni inovacioni centar, dodjelio ugovor gradu o finansiranju centra za drugu polovinu 2021. godine i najavio nastavak finansiranja za operativne troškove u 2022. godini.

Ministar Popović je najavaio i finansiranje izgradnje Regionalnog inovacionog startap centra u 2022. godini, za taj projekat bi ministarstvo odvojilo do 80.000.000 dinara.

Bačevac je još jednom pozvao ministra Nenada Popovića da realizuje izgradnju Naučno tehnološkog parka u Novom Pazaru, kao što je obećao.

“Ja lično jako poštujem napore ovog ministarstva i posvjećenost ministra Popovića da novim poslovnim idejama, digitalizacijom i modernizacijom poslovanja malih i srednjih preduzeća da glavni impuls razvoju naše zemlje. Sandžak obiluje mladim, talentovanim ljudima koji mogu povezivanjem nauke i biznisa u mnogome da unaprijede poslovanje u našoj zemlji, drago mi je da se u to i ministar Popović uvjerio i očekujem na ovom poslu punu podršku od njega”, zaključio je Bačevac.

A.N.

Podeli

Exit mobile version