BAČEVAC PODRŽAO ODBOJKAŠICE BAMBI VOLEJA! Ovo što se dešava u Prijepolju je pritisak na sport, za to će se čuti u Skupštini!

Prijepolje – Novi Pazar – Narodni poslanik SDP-a, u Skupštini Srbije, Muamer Bačevac, zatražio je da Ministarstvo sporta, ali i Ministarstvo unutrašnjih poslova.hitno reaguje zbog situacije koja se dešava u opštini Prijepolje, a tiče se štrajka glađu odbojkašica OK Bambi volej i njihovog, kako je naveo, proslavljenog trenera, Adisa Micanovića, zbog kako kažu, nepravilne raspodele novčanih sredstava u oblasti sporta, kao i kako tvrde, kriminalnih radnji koje unižavaju prijepoljski sport.

 

„Ovo što se dešava Adisu Micanoviću jeste dokaz da je bio u pravu kad je izrekao niz optužbi na račun pojedinih prijepoljskih političara. Izgleda da je pritisak na njega, a i na druge sportske radnike više nego očigledan. Država ne sme to da dozvoli i ja ću kao narodni poslanik skrenuti pažnju nadležnih ministarstava da provere ovu situaciju i postaviti poslaničko pitanje. Jer, ne sme da se vrši bilo kakav vid korupcije, nasilja ili otimačine u bilo kom segmentu društva, pa tako i u sportu“, kaže Bačevac.

Na pitanje kako komentariše spekulacije da upravo stranka SDPS podržava štrajk Micanovića, zbog političkih razloga, jer trenutno u skupštini Prijepolja čine opoziciju, Bačevac kaže da takve priče nemaju osnova.

„Ovde nisu u pitanju politički, već isključivo sportski interesi. Adis Micanović je osoba od pijeteta, sa velikim sportskim uspesima i nezamislivo je da mu se ovo dešava. Ovde su u pitanju, koliko sam upućen, pojedenačne kriminalne radnje za koje su osumnjičene konkretne pojedine osobe i nadležni organi moraju reagovati“, istakao je Bačevac.

Adis Micanović, trener OK Bambi volej, treći dan štrajkuje glađu, zbog kako kaže, ukinutog preko potrebnog sportskog dinara. Danas su mu se u štrajku pridružile i odbojkašice, o kojij je jedna čak i u drugom stanju. Ne žele da odustanu dok ne skrenu pažnju javnosti na njihov, ali i genaralan problem koji postoji u prijepoljskom sportu.

Predsednik opštine, Prijepolje, Dragoljub Zindović, nije se javno oglašavao i pored niza poziva i poruka upućenih na njegovu adresu.Međutim, večeras ispred zgrade opštine gde Micanović štrajkuje, došlo je do verbalnog sukoba između Zindovića, Micanovića i odbojkašica. Tom prilkom Zindović je, navodno, uputio uvrede na njihov račun, što je šampionke navelo da ga zgroženo pozdrave aplauzom.

„Pošto vi niste pozdravili naše sportske uspehe, ni ljudski, a ni novčano, evo mi ćemo Vaše uvrede sportski pozdraviti“, rekla je jedna od njih.

U videu koji se proširio društvenim mrežama, a koji se snimio neko od prisutnih možete pogledati kako je izgleedao verbalni sukob Zindovića sa Adisom Micanovićem i odbojkašicama koje štrajkuju.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO