Bačevac: Nije Novi Pazar leglo kriminala već grad mirnih, gostoprimljivih ljudi, velike duše

NOVI PAZAR – Poslanik SDP-a Dr Muamer Bačevac na danšnjoj sednici parlamenta je naglasioda je vrijeme KOVID pandemije je pokazalo koliki je znacaj volonterizma. On je istakao da borba protiv ove pošasti u NP bila bi mnogo teža ako ne i nemoguća bez naših volontera. On je istakao da su Volonteri 020, Volonteri NP su uradili lavovski deo posla, od svakodnevnog nošenje preteških boca za kiseonik, fizičke pomoći u toku pravljenja tople veze u novopazarskoj bolnici, kao i učestvovanja u radovima adaptiranja kovid ambulanti, odvajanja zelenih i crvenih puteva itd…

Nemedicinska pomoć bolesnima je njihova svakodnevnica kao i spremanje hiljade litara limunada i drugih vitaminskih napitaka koje dijele svakodnevno obolelima. Naravno veliku finansisku pomoc imaju od naših uspješnih preduzetnika i prije svega sandžačke dijasopre.

“Ne preterujući ova pomoc Sandžačke dijaspore je rijedak primjer humanizma, širokogrudosti i bratske ljubavi danas u eri globalizma i sebične liberalne demokratije.” Istakao je on.

Sandžačka dijaspora nije žalila finasija da pomogne ni zdravstvenim institucijama kao ni gradjanima, a humanitarne organizacije Otvorena Ruka, Sevap, Put Sredine su taj posao bravurozno odradili.

Nije Novi Pazar leglo kriminala kako to neki pokušavaju da predstave, već grad divnih i mirnih, gostoprimljivih ljudi, velike duše. Ima li krimanalnih radnji, ima ali ništa vise no bilo koji grad ove velicine u Srbiji. Dva obračuna koja su se nedavno desila proizvod ličnih konflikata, povredjenog dostojanstva ili kafanskih svadja a ne kao u drugim mjesima svadja oko narko tržista ili sličnog.

On je pozvao ministarstvo za rad zaposljavanje boracka i socijalna pitanaja da donese novi zakon o volontiranju koji ce odgovoriti izazovioma, vremenenu i u kome živimo.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO