Bačevac: Izgradnja pruge Raška – Novi Pazar mora biti od najvišeg interesa za državu

Narodni poslanik SDP dr Muamer Bačevac pohvalio je u Skupštini Srbije najave investicija u regionalnu železnicu. Bačevac je podvukao kako očekuje realizaciju projekta izgradnje pruge od Raške do Novog Pazara koja bi bila od velikog značaja za ovaj region.

“Želim da pohvalim najave ulaganja u regionalnu železnicu” rekao je dr Muamer Bačevac u obraćanju u Narodnoj skupštini povodom paketa sporazuma o finansiranju investicija u železnicu i naglasio da se nada “da će u tom duhu uskoro doći na red i izgradnja pruge Raška-Novi Pazar”.

Narodni poslanik SDP, dr Muamer Bačevac u Skupštini Srbije pohvalio je najave ulaganja u regionalnu železnicu, te izarazio očekivanja da će na red doći i izgradnja pruge Raška – Novi Pazar. Izgradnja te pruge mora biti od najvišeg interesa za državu, kazao je Bačevac.

Bačevac je podsetio na istoriju borbe za izgradnju pruge kroz Novi Pazar i istakao da bi izgradnja železničke pruge bila od presudnog značaja za uspešno privlačenje investicija u Novi Pazar i region ali i da bi predstavljala značajan podsticaj za razvoj turizma ovog kraja.

“Ono što bi meni posebno imponovalo i nadam se da će se ostvariti jeste da bi ova koalicija i ova Vlada bila upisana zlatnim slovima u istoriji 150-šnje borbe građana moga kraja za dovođenje pruge u ovaj kraj, odnosno do Novog Pazara i dalje.” istakao je Bačevac

“Stoga, pozivam i ministra i insistiraću na ovom da se ovaj projekat koji je on obećao, o kojem je govorio i prethodni ministar Momirović, završi u što bržem roku na interes razvoja i ovog dela naše zajedničke države”, zaključio je dr Bačevac.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO