Bačevac: Da se uposli još Bošnjaka u vatrogasnoj četi u Novom Pazaru

Beograd – Novi Pazar – Poslanici SDP podrzali su usvajanje takozvanog ”Tamarinog zakona” koji treba da povećav bezbednost građana i objekata kada je reč o zaštiti od požara i tako spreči da se ponovi stradanje mladih.

Poslanik SDP, Dr Muamer Bačevac je istakao da su dopune ovog zakona nasušne jer obezbedjuju veću sigurnost i bezbednost upravo uspostavljanjem jasnog lanca odgovornosti.

Glavna novina zakona je da obavežu pribavljanja saglasnosti o sprovedenim merama zaštite od požara obezbedjuju investitori odnosno vlasnici objekata jasno podvlači i naglašava njihovu odgovornost.

Zakon posebnu pažnju poklanja Edukaciji. Edukacija se uvodi u predškolske i školske programe obrazovanja i na taj način se hvatamo u kostac sa glavnim problemom a to je jako niska svijest o protivpožarnoj zaštiti ali i zaštiti protiv drugih nepogoda.Posebno je bitno što se ovim zakonom finansiski podržava osnivanje Volonterskih udruženja protivpožarne zaštite rekao je Bačevac.
Bačevac je pohvalio profesionalnost vatrogasaca u Novom Pazaru ali je apelovao na ministra da im se pomogne u opremi i ljudstvu. Takodje je apelovao da se vatrogasnoj četi u Novom Pazaru poveća broj zapošljenih i da se uposli jos vatrogasaca Bosnjačke nacionalnosti. Danas u ovoj službi od 36. zaposlenih samo je četiri Bošnjaka i to se mora imati na umu pri budućem proširenju kapaciteta ove vatrogasne čete zaključio je Bačevac.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO