Naslovna Featured Istaknuto Bačevac: Da manjine konzumiraju svoja prava

Bačevac: Da manjine konzumiraju svoja prava

bacevac:-da-manjine-konzumiraju-svoja-prava

Poslanici su u subotu uveče usvojili većinom glasova pet predloga zaključaka o izveštajima o radu nezavisnih institucija u 2019. godini. Predlagač zakljucallčaka o izveštajima Poverenika za ravnopravnost kao i Zaštitnika građana bio je predsednik odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, dr Muamer Bačevac.

On je naglasio da je taj odbor osnovan 2012.godine na inicijativu poslanika SDP-a, te da njime do danas rukovode poslanici iz te grupe, kao i to da je SDP rukovodio i kancelarijom vlade za ljudaka i manjinska prava.

“Sve rečeno kao i podatak da je naš predsednik Rasim Ljajić bio prvi ministar u zajedničkoj državi Srbije i Crne Gore govori da je ova tema za nas krucijalna i da ćemo nastaviti da insitiramo da svi manjinski narodi konzumiraju sve ono sto im zakoni i ustav ove zemlje garantuju”.

Bačevac je pozvao obe institucije da otvore kancelarije u Novom Pazaru. Takođe, on je podržao inicijativu Zaštitnika građana da se osBacevac

Bacevaconuje Muzej nacionalnih manjina, koji bi na jednom mestu prikazao doprinose svih manjinskih naroda, istoriji, kulturi i razvoju države Srbije.

Senada Kalić

Exit mobile version