Naslovna Featured Istaknuto Azra Kahrović iz Prijepolja đak generacije medicinske škole u Novom Pazaru

Azra Kahrović iz Prijepolja đak generacije medicinske škole u Novom Pazaru

azra-kahrovic-iz-prijepolja-djak-generacije-medicinske-skole-u-novom-pazaru

NOVI PAZAR/PRIJEPOLJE – Uz đake generacije prijepoljskih srednjih škola, televizija Forum predstavlja i učenike i učenice iz Prijepolja koji su se svojim znanjem i postignućima istakli u školama van ove opštine. Jedna od njih je Azra Kahrović, koja je proglašena za učenicu generacije Srednje medicinske škole “Dva heroja” u Novom Pazaru.

Azra je odlične rezultate ostvarivala još kao učenica Osnovne škole „Mihajlo Baković“ u Seljašnici, koju je završila kao đak generacije. Učestvovala je na brojnim takmičenjima, a posebno se isticala u besijedništvu i recitovanju.

“Moji počeci se vezuju za dvije nauke, ja bih to tako rekla. Prva je medicina, za koju sam se i odlučila, a druga je bila nešto između novinarstva i književnosti. Što se tiče besjedništva i javnog govora – sa tim sam počela još u Osnovnoj školi ‘Mihajlo Baković’ u Seljašnici. To je jedna mala, ali divna škola koja mi je pružila jednu odličnu odskočnu dasku, prije svega za takmičenja u besjedništvu, recitovanju, srpskom jeziku i književnosti… Međutim, sve vrijeme sam imala na umu da svoj život želim da posvetim humanosti, a najbolji način za to je bila medicina, odnosno srednja medicinska škola”, kaže Azra Kahrović, učenica generacije Srednje medicinske škole “Dva heroja” u Novom Pazaru.

Za medicinsku školu u Novom Pazaru je vezuju najljepše uspomene, a smatra i da je stekla dosta znanja, što potvrđuje i Vukova diploma.

“Počev od direktorice, pedagogice, svih mojih profesora – uvijek su bili uz mene! Uvijek su mi davali vetar u leđa i zahvaljujući njima ja sam ostvarila sva ova takmičenja. Kada sam ja sumnjala u sebe, oni nisu, zbog čega sam i ostvarila mnogobrojne uspjehe. Prva i druga godina se uglavnom baziraju na teorijskom znanju. Treća i četvrta imaju više prektičnog rada. Ja sam bila u smjeru Pedijatrijska sestra tehničar, tako da sam dosta radila sa djecom, gdje treba posebno puno ljubavi i pažnje”, ističe Azra.

Svoje znanje stečeno u srednjoj školi nastaviće da nadograđuje na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a titula đaka generacije će je motivisati da se dodatno trudi i sebi zadaje samo najviše ciljeve.

“Nije mala stvar kada ste đak generacije, da ne budem skromna, zbog toga što to znači da ste se izdvojili od svih ostalih. U mojoj srednjoj školi bilo je šest odeljenja sa dosta izvanrednih učenika. Kada ste đak generacije, jasno vam je da ste se mnogo trudili i da već imate jednu količinu samopouzdanja, da znate da možete da radite velike stvari. Zbog toga sebi postavljate ciljeve da budete takvi i na fakultetu i da sutra budete i jedan od najboljih doktora”, kaže Azra.

Iako je odlučila da karijeru gradi u oblasti medicinskih nauka, ljubav prema književnosti i besjedništvu nastaviće da neguje, zbog čega svoje slobodno vrijeme najradije provodi uz dobru knjigu poezije ili proze.

Izvor: Foruminfo.rs

Exit mobile version