Avaz – Sušić i Vučić ličnosti 2013. godine

Sarajevo – Beograd – Urednički kolegij „Dnevnog avaza” odlučio je na svečanoj sjednici ponedjeljak, 30. decembra, o dodjeli tradicionalne nagrade „Avazov zmaj” za domaću i stranu ličnost godine. Za 2013. ova značajna priznanja otišla su u ruke Safeta Sušića, selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, i to za domaću ličnost, i Aleksandra Vučića, prvog potpredsjednika Vlade Republike Srbije, za stranu ličnost.

FOTO: AVAZ

Sušić i Vučić ličnosti 2013. godine

Urednički kolegij najtiražnijeg lista u BiH ocijenio je da su Sušić i Vučić svojim liderstvom, angažmanom, a posebno rezultatima, zaslužili prestižno priznanje koje je proteklih godina dodjeljivano mnogim domaćim i svjetskim uglednicima.

Izetbegović, Klinton, Mesić, nana Fata…

Prva nagrada „Ličnost godine“ 1995. godine pripala je prvom predsjedniku Predsjedništva BiH rahmetli Aliji Izetbegoviću. „Avazovo“ priznanje u proteklim godinama dodijeljeno je i mnogim drugim uglednim ličnostima, kao što su Bil Klinton (Bill Clinton), bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Redžep Tajip Erdoan, premijer Turske, te Stipe Mesić, bivši predsjednik Hrvatske. Ličnostima godine proglašeni su, između ostalih, i Fata Orlović, Danis Tanović, Jasmila Žbanić, Amor Mašović, Ćiro Blažević, Blaž Slišković, Nikolas Berns (Nicholas Burns)…

izvor.Avaz-Sandzakhaber

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO