Naslovna Featured Istaknuto Autobuski saobraćaj redukovan, ali redovan

Autobuski saobraćaj redukovan, ali redovan

Nakon višemesečne pauze izazvane koronavirusom autobuski saobraćaj kao da se polako normalizuje, ali neke linije su i dalje redukovane zbog aktuelne epidemiološke situacije i  školskog raspusta. Kako se najavljuje, od petka će autobusi saobraćati i na liniji Novi Pazar – Skoplje. U Sandžaktransu kažu da se vozači pridržavaju predloženih mera zaštite, ali i sve veći broj putnika u poslednje vreme nosi maseke.

Sa autobuske stanice u Novom Pazaru održavaju se svi vidovi putničkog prevoza od gradsko-prigradskog, međgradskog do međunarodnog saobraćaja. Prema važećim propisima pun kapacitet međugradskih linija može se očekivati od septembra.

”Od kako su ukinute mere zabrane prevoza, prevoznici polako počinju da uvode u svoj režim rada sve polaske. Nama je kao prevoznicima do 1. septembra dozvoljeno 25 odsto međumesnih linija. Sad trenutno se vozi daleko više od tog procenta. U gradskom saobraćaju mi uglavnom vozimo na svim pravcima, nekih 70 odsto linija”, kaže direktor saobraćaja u preduzeću Sandžaktrans, Saladin Karalić.

”Linije su uglavnom nerentabilne, jer putuju samo oni koji moraju, najviše studenti i radnici”, kaže Karalic. Da nije pomoći države u vidu minimalnih zarada, dodaje, poslovanje prevoznika bilo bi vrlo otežano. Što se tiče međunarodnih linija sa autobuske stanice u Novom Pazaru uspostavljene su sa Bosnom i Hercegovinom, a od 15. juna sa Nemačkom i Austrijom. U najavi je da će od petka autobusi saobraćati i na liniji Novi Pazar – Skoplje.

S.Lj.

Exit mobile version