Autobuska prikolica “nafilovana” cigaretama

BATROVCI – Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Batrovci sprečili pokušaj krijumčarenja 42.000 komada različitih cigareta, saopštila je danas Uprava carina.

Uprava carine Prekršaj je otkriven u subotu na izlazu iz zemlje u autobusu kosovskih registarskih oznaka, kojim je iz Prizrena ka Švajcarskoj putovalo 70 putnika.

Četvorica vozača i prisutni putnici prethodno su rekli da sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje, ali je krijumčarena roba u „dabldekeru“ otkrivena u prikolici za prtljag.

Carinici su uočili da su na prednjem unutrašnjem zidu autobuske prikolice vršene prepravke, a uz pomoć daljinomera otkrivena su i neslaganja u njegovoj dubini.

Kada je pregrada na pomenutom zidu demontirana, ispostavilo se da se iza nje krije specijalno dograđeni „bunker“ ispunjen paklicama različitih cigareta.

U njegovoj unutrašnjosti bilo spakovano 2.100 paklica cigareta „marlboro“, „parlament“, „sobranje“, „davidiv“ i drugih robnih marki.

Po izvršenom i pregledu mobilnim skenerom zaplenjene cigarete su zajedno sa autobusom i jednim od vozača, 27-godišnjim državljaninom Srbije iz Velikog Trnovca koji se prijavio kao njihov vlasnik, predate u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO