Auto Moto Fest 2016: Sajam automobila u Nišu od 7. do 9. oktobra

560

AUTO MOTO FEST 2016. biće održan u niškoj hali “Čair” od 7. do 9. oktobra. Petnaest brendova, auto kuće i dileri, servisi i prateća oprema sve na jednom mestu, na sedmom Sajmu automobila. Brojne premijere i veliki popusti obeležiće početak oktobra kao odlično vreme za kupovinu novog vozila.

Ovogodišnji Sajam automobila je sedmi po redu i okupiće ljubitelje automobila i motora uz bogatu ponudu prateće opreme.U Nišu će se predstaviti vodeći svetski proizvođači vozila, delova i auto opreme na dve hiljade kvadrata.

Biće predstavljeni novi modeli putničkog i teretnog saobraćaja. Prodavci dvotočkaša predstaviće svoje najnovije motocikle.

Banke i lizing kuće nudiće povoljnije kredite i lizing, obećavaju organizatori.

“Na oktobarskom Sajmu automobila u Nišu biće predstvljani najnoviji modeli i ponuda automobila koja je trenutno aktuelna u Evropi. Banke, lizing kuće kao i sami distributeri najavili su da će za vreme održavanja sajma za sve kupce odobravati povoljnije uslove za nabavku novih vozila. Očekuju nas brojne premijere i bogat sajamski program”, kaže za Niške Vesti Saša Đorđević, menadžer Sajma automobila.

Pored brojnih premijera, planirane su i prateće manifestacije, koje će upotpuniti trodnevno dešavanje, koje je već postalo tradicija.

Osim novih i luksuznih automobila za publiku će verovatno biti interesantna i izložba oldtajmera.

Tradicionalno i ove godine će biti dodeljene nagrade:

– za najlepši štand – u kategoriji auto dilera i u kategoriji izlagača prateće opreme,

– za najautomobil – izbor publike i organizatora sajma

– za najlepšu hostesu

Prema Nišu gravitira čitava jugoistočna Srbija i očekuje se poseta oko dvadeset hiljada ljudi iz čitavog regiona.

Učešće su već potvrdile i svoja mesta rezervisali: Ford, KIA motors, Fiat, Toyota, Citroen, Great Wall, Audi, Škoda, Renault, Dacia, Nissan, ruski GAZ, Yamaha, Hyundai, Volkswagen, kao i auto škole, auto servisi i rent-a-car kuće.

Organizator Auto Moto Festa je City Marketing Centar, pokrovitelj Grad Niš.

Volkswagen i Audi na Sajmu automobila u Nišu

Sajam automobila je jedna velika fešta, izložba naših želja ali sve češće i mogućnosti. To je jedinstvena prilika da posetioci na jednom mestu vide najatraktivnije modele svihi zlagača, na taj način i izaberu za sebe ono najbolje. Samim tim moja očekivanja su da velikom broju potencijalnih kupaca, pre svega našom stručnošću, približimo brendove koje zastupamo i predstavimo našu specijalnu sajamsku ponudu, kaže Zoran Kocić, direktor prodaje i postprodaje ovlašćenog dilera i servisera za Volkswagen i Audi u Nišu, a to je Bros Auto.

Niški distributer Bros Auto će ove godine izložiti najpopularnije modele od brendova koje zastupa.

“Krenimo od marke Audi. Predstavićemo restilizovani Audi A3, potpuno novi model Audi A4, dobro poznati Audi A6. Odvojićemo i dovoljno mesta za modele iz „Q game“, Audi Q3, Q5 i Q7. Što se tiče Volkswagen putničkog programa, predstavićemo novi VW Up!, novi model VW Tiguan, već dobro poznati VW Polo, VW Golf i VW Passat će upotpuniti našu ponudu. Volkswagen komercijalni program predstaviće modeli VW Caddy u varijanti compact i furgon, VW Transporter T6, kao i VW Crafter”, kaže Kocić za Niške Vesti.

Specijalni sajamski popusti biće aktuelni i ovog oktobra, obećavaju u Bros Autu.

“Kao i svake godine, potrudićemo se da već povoljne modele učinimo još pristupačnijim za vreme trajanja sajma. Pored povoljnijih cena samih vozila, u saradnji sa lizing kućama i bankama, obezbedićemo dodatne pogodnosti za nabavku novih vozila”, kažu ovi niški distiruteri.

Premijere se podrazumevaju kada je Bros Auto u pitanju, uvek i na svakom sajmu tako će biti i na niškom.

“Na ovogodišnjem sajmu imaćemo čak tri srpske premijere. To suvozila VW Up! i VW Tiguan iz Volkswagen programa, kao i restilizovani Audi A3”, kaže Zoran Kocić direktor prodaje i post prodaje ovlašćenog dilera i servisera za Volkswagen i Audi u Nišu.

Najskuplji model biće na štandu Bros Auta je Audi Q7 sa cenom preko 100.000 evra.

Kada su u pitanju ove marke automobila, tradicionalno decenijama unazad najprodavaniji modeli su Polo i Golf.

Na pitanje da li Bros Auto priprema neko iznenađenje za Nišlije i posetioce sajma, odgovor je pozivnica na Sajam automobila koji se održava od 7. do 9. oktobra u niškoj hali “Čair”.

“Biće iznenađenja, ali pozovimo zajedno posetioce, da to sami otkriju”, završava pozivom predstavljanje sajamske ponude Bros Auta.

Ford na Sajmu u Nišu

Niški Sajam automobila se polako bliži, a distributeri iz regiona pripremaju prave “poslastice” za sve one koji od 7. do 9. oktobra dođu u nišku halu “Čair”.

“Auto Moto Fest jedina je manifestacija ovog tipa u južnom delu Srbije, zato nam je jako važno da budem prisutni na tom događaju”, kaže Olivera Marković, direktorka prodaje u Grand Motorsu.

U ovoj kompaniji najvažniji je kupac i zato je prilazak njemu najbitniji.

“Želja nam je da se što više približimo potecijalnim kupcima, i na jednom mestu izložimo što više vozila našeg brenda. Očekujemo veliku posećenost potencijalnih kupaca iz čitavog regiona, i naravno, dobru prodaju… kao prošle godine”, kaže Marković.

Kojim modelima čete da se predstavite publici u regionu?

“Na predstojećem Auto Moto Festu izlažemo najprodavaniji auto u svojoj klasi Ford Fiestu, ona je već šest godina najprodavaniji auto u Evropi i kod nas. U srednjoj klasi predstavićemo se Ford Focusom i porodičnim mini – venom Ford C max. Predstavnik premium klase biće Ford Mondeo. Po prvi put našoj publici biće predstavljen i legendarni sportski auto Ford Mustang”, potvrđuje za Niške vesti direktorka prodaje Grand Motorsa.

Sajamske pogodnosti su obavezan milje Sajma automobila, uveravaju nas.

“Za celu gamu vozila vozila biće obezbeđeni specijalni popusti samo za vreme trajanja sajma, a takođe, spremamo i specijalne uslove finansiranja. Sa pojedinim bankama smo dogovorili beskamatne kredite za naše kupce”, kaže Marković.

Glavna eksluziva biće izloženi Ford Mustang, američka ikona u klasi sportskih vozila. Posle premijere na ovogodišnjem Beogradskom Sajmu, biće to prvo izlaganje ovog vozila u Srbiji.

Koji model će na štandu Grand Motorsa biti najskuplji?

Najskuplji model biće naravno Ford Mustang, potvrđuje Marković.

Grand Motors trenutno ima najprodavaniji suto u Evropi ali i kod nas, društvo mu pravi još jedan iz porodice Ford.

“Trenutno su nam najprodavanija dva modela, Ford Fiesta i SUV vozilo Ford Kuga”, rekla je ona.

Iznenađenja?

“Svakako, pozivamo sve zainteresovane da dođu do našeg štanda i otkriju o čemu se radi”, završava direktorka prodaje Olivera Marković.

Toyota, Citroen i Great Wall na Sajmu u Nišu

Na ovogodišnjem sedmom Sajmu automobila predstaviće se Raavex group doo brendovima Toyota, Citroen i Great Wall.

Očekivanja izlagača pred oktobarski Sajam automobila su velika, jedno je sigurno mnogi već uveliko spremaju svoje prezentacije na kojima se radi do detalja. Raavex group uvek za korak bolji, za ovogidišnji sajam pripremaju nešto sasvim novo.

“Predstoji nam mnogo rada da bi sve pripremili u maniru koji pripada kompaniji u kojoj radim. Očekujemo korektnu posetu, ne mnogo prodaje i lepo druženje”, kaže za Niške Vesti Sanja Grozdanović, direktor prodaje Raavex group.

Kojim modelima se predstavljate niškoj publici?

“Raavex group je distributer Toyote, Citroena i Great Wall-a. Kao i uvek trudićemo se da budemo inovativni i da našim sugrađanima pružimo nešto drugačije i nesvakidašnje. Svaki brend će imati svoju priču, a akcenat ćemo staviti na hibridna vozila marke Toyota, za koje je naš brend lider svetskog tržišta. Pokušaćemo da na taj način naše Nišlije približimo svetu i omogučićemo im i da probaju nešto što je budućnost autoindustrije u danima koji dolaze nakon sajma. Pripremićemo i nagrade za one koji znaju šta je hibridna tehnologija, koje su njene prednosti i na koji način ona doprinosi očuvanju planete.

Što se tiče Citroena, akcenat je na vozila sa dizel motorom kao i modele koji su najkonkurentniji na tržištu. Biće tu i komercijalni program, koji će onima koji se odluče za kupovinu vozila Citroen LCV učiniti poslovanje lakšim.

Great Wall cemo predstaviti na način koji će opravdati svetlu budućnost tog brenda”, kaže Grozdanović.

Sajamski popusti redovna su praksa ovog distributera.

“Kao i svake godine, pripremili smo neke pogodnosti u vreme trajanja sajma i u nedelji nakon sajma”, kažu u Raavex group.

Neće izostati ni ekskluziva, u ovom preduzeću kažu da se to od njih i očekuje, na pitanje da li da očekujemo neku “poslasticu” Grozdanović kaže.

“Neskromno ću reći, naravno. Dobro je poznato da se godinama borimo i da uspevamo da odradimo premijere raznih modela na sajmu u Nišu. Za mene kao direktora prodaje je najveći kompliment pružiti Nišlijama inovaciju i omogućitiim da budu prvi. Niš je moj grad i ništa mi nije draže od toga da ima eksluzivu u bilo čemu, pa i u prezentaciji novih modela automobila.

Raavex priprema nekoliko ekskluziva. Mislim da je prerano da sada definišem koji će to modeli biti, jer zavisi od više faktora, ali znam da ću sve uraditi da Niš ima premijere, one najbolje”, kaže Grozdanović za Niške Vesti.

Koji model će na štandu biti najskuplji?

“Za brendove koje radimo, bolje pitanje bi bilo “koji je to automobil koji će biti najkvalitetniji” jer za ono što pružaju vozačima Toyota i Citroen, nikako se ne može reći da postoji visoka cena. Ostajem pri ideji da izložimo vozila dostupna za nabavku Nišilijama sa prosečnim primanjim a i taj trend ne menjamo godinama”, kaže direktorka prodaje Raavex group.

Koji je to trenutno najprodavaniji model automobila od brendova koji se prodaju u vašem salonu?

“Mene raduje da je Corolla najprodavanija jer je tako u celom svetu i to mi je pokazatelj da smo makar u tome na dobrom putu”, kaže ona.

Da li pripremate neko iznenađenje za Nišlije?

“Kao i uvek biće puno pozitivne energije. Ja mislim da je to najlepse iznenađenje koje možemo da poklonimo našem gradu i da je to nešto što najviše manjka ljudima koji ovde žive. Biće puno toga…”, obećala je na kraju Sanja Grozdanović, direktorka prodaje Raavex group, distributera koji prodaje modele Toyota, Citroen i Great Wall.

Izvor: Nisajam.rs