Auto Bild najavljuje Mercedes GLB

1224

Lovci na auto novitete su poslednjih meseci tokom testova uhvatili još jedan Mercedesov novitet, i to SUV model GLB koji će se smestiti između Mercedesa GLA i GLC. Sada nam stižu i nezvanični renderi koje je uradio nemački magazin Auto Bild.

Da u Mercedesu pripremaju ovaj model nam je svojevremeno potvrdila i vest da je nemački proizvođač zaštitio oznaku GLB, koju će poneti novi SUV baziran na MFA2 platformi sa prednjim pogonom (evolucija aktuelne Modular Front-wheel-drive Architecture). Neke varijante će se naravno nuditi i sa pogonom na sva četiri točka.

U Mercedesu nisu zabrinuti zbog eventualne kanibalizacije GLB i GLA modela, uz konstataciju da uvek postoji dovoljno prostora u gami za dodatna vozila.

Mercedes GLA i GLB će se zato i vizuelno međuosobno dovoljno razlikovati, pri čemu će kod GLB-a veći naglasak biti na nešto prostranjoj kabini, većem prtljažniku i boljim off-road karakteristikama.

GLB bi u ponudi trebalo da ima četvorocilindrične turbo motore (benzince i dizelaše) kao i sportsku AMG verziju, a ne treba isključiti ni plug-in hybrid model. Najmanji dizelaši u gami će biti pozajmljeni od Renaulta, kao i kod aktuelnih Mercedesovih kompaktnih modela.

Dok će regularne verzije Mercedesa GLB po nekim ranijim najavama biti dostupne krajem 2017. godine, sportski GLB AMG se očekuje tokom 2018.

Takođe, pored varijante sa 5 sedišta biće ponuđena i verzija sa 7 sedišta koja će imati za 120 mm duže međuosovinsko rastojanje.

Izvor: Auto.blog.rs