Naslovna Sport Tenis ATP: Đoković deseti pred Toronto – kreće napad na 6.000 bodova

ATP: Đoković deseti pred Toronto – kreće napad na 6.000 bodova

Novak Đoković nalazi se na desetoj poziciji ATP liste pred početak sezone na betonu koju “otvara” na Rodžers kupu u Torontu.

Srbin u nastavku sezone ne brani nijedan jedini poen, jer 2017. nije igrao posle Vimbldona, a do kraja 2018. u planu ima pet turnira.

S obzirom da su u pitanju četiri Mastersa i poslednji Grend slem US Open, Đoković može da osvoji do 6.000 bodova pa je u konkurenciji za prvo mesto na listi.

Naravno, očekuje se da Novak nastupi i na Završnom mastersu, a to je mogućnost za dodanih 1.500 bodova.

Pročitajte još Novak: Prvo mjesto je uvek cilj, nadam se do kraja sezone

Lider je i dalje Rafael Nadal koji takođe ne brani mnogo bodova u Torontu, samo 80, pa može da povećao prednost u odnosu na prvog pratioca Rodžera Federera koji se povukao sa Rodžers kupa čime gubi 600 bodova.

Zvanično treći na ATP je Nemac Aleksandar Zverev, ali bez prošlogodišnjih bodova sa Rodžers kupa uoči početka Toronta ispred njega je Argentinac Huan Martin del Potro.

U prvih deset su još Grigor Dimitrov, Kevin Anderson, Marin Čilić, Dominik Tim i Džon Izner. Niko od njih ne brani preterano veliki broj bodova u Torontu.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, “broj dva” Filip Krajinović pomerio se za jedno unapred i sada je 30. na svetu. Napredak je, takođe, ostvario Dušan Lajović od dva mjesta na 64, Laslo Đere za jedno na 89, dok je van Top 100 ponovo je Viktor Troicki (101) zbog pada od dijve pozicije.

Exit mobile version