Naslovna Sport Fudbal Atletico pregazio Chelsea, madridski derbi u finalu Lige prvaka – video

Atletico pregazio Chelsea, madridski derbi u finalu Lige prvaka – video

Nogometaši Atletico Madrida drugi su finalisti velikog finala Lige prvaka koje se igra 24. maja u Lisabonu na stadionu svjetlosti, nakon večerašnje veličanstvene pobjede u Londonu protiv ekipe Chelsea rezultatom 3-1. 



U fantastičnoj atmosferi na Stamford Bridgeu ekipa Atletica još jednom je oduševila nogometni svijet i zasluženo se plasirala u finale. 

Bila je to utakmica u kojoj je ponovo trener Chelsea krenuo sa defanzivnom formacijom sa čak šest defanzivnih igrača, ali i pored te činjenice Atletico je na kraju sasvim zasluženo slavio.

Ipak nije sve najbolje počelo za popularne “Jorgandžije”. Bivši igrač Atletica Fernando Torres je nakon asistencije Azpilicuete pogodio u 36. minuti za vodstvo Plavaca i veliko slavlje domaćih navijača i trenera Mourinha.

Ipak radost Chelsea trajala je relativno kratko s obzirom da je Adrian u samom finišu prvog poluvremena tačnije u 44. minuti donio izjednačenje gostima iz Madrida.

U drugom poluvremenu na terenu smo gledali samo jednu ekipu, a to je bio Atletico Madrid, koji je napadačkom igrom potpuno razbio ekipu iz Londona.

Nakon nekoliko propuštenih prilika, Atletico je u 60. minuti došao u vodstvo nakon jedanaesterca, a prethodno je u kaznenom prostoru Samuel Eto'o oborio Diega Costu. 

Siguran realizator sa bijele tačke bio je Costa kome je to bio 8 gol u ovogodišnjoj Ligi prvaka.

Za veliko slavlje Simeonea i gostujućih igrača pobrinuo se turski reprezentativac Arda Turan koji je u 72. minuti pogodio za velikih i nedostižnih 3-1.

Do kraja utakmice igrači Atletica su mogli i povećati svoje vodstvo, ali što zbog sjajnih odbrana golmana Schwarzera, što zbog loše reakcije napadača Atletica, rezultat se nije mijenjao.

U finalu koje će se odigrati u Lisabonu 24. maja fudbaleri Atletica će se sastati sa gradskim rivalom ekipom Real Madrida. Atletico je večerašnjom pobjedom na Stamford Bridgeu obezbjedio svoje prvo finale najelitinijeg nogometnog takmičenja još od sezone 1973/74.

Exit mobile version