Atletičari Novog Pazara učestvuju na Balkanijadi

atletikaa

Nakon prijema kod gradonačelnika Meha Mahmutovića i čvrstih obećanja da će im biti obezbedjeni mnogo bolji uslovi za treniranje, atletičari Novog Pazara pripremaju se za takmičenja koja im predstoje: Balkanijada u Bugarskoj i kruna dosadašnje karijere Amele Terzić, učešće na seniorskom Svetskom prvenstvu u Moskvi.

 Trener novpazarskih atletičara Rifat Zilkić smatra da će nastup u Staroj Zagori u Bugarskoj Terzićevoj i Jasminu Ljajiću dobro doći i očekuje dobre rezultate.

“Ovo takmičenje je izborno za sastav reprezentacije Balkana koja će krajem avgusta nastupiti na osmomeču sa reprezentacijama Rusije, Kine, Sjedinjenih Američkih Država. Očekujem da dobro istrče Amela i Jasmin”, kaže Zilkić.

Moskva će od 10. do 18. avgusta bii domaćin najznačajnijeg sportskog takmičenja ove godine u svetu – planetarnog prvenstva u atletici, na kome će Terzićeva prvi put nastupiti.

“Prvi put Amela je uspela da ispuni veoma stroge norme Međunarodne atletske federacije, očekujem da prođe prvi krug kvalifikacija, a onda ćemo videti. Već se čulo za nju i očekujem da će dati svoj maksimum”, iskren je trener Zilkić.

Sa druge strane, šampionka Evrope za mlade senior na 1.500 m kaže da se raduje odlasku na najznačajnije atletsko takmičenje.

“Nisam opterećena, idem da vidim kako rade velike zvezde, da naučim nešto od njih”, kaže Terzićeva.

Njeno vreme postignuto u Finskoj na Evropskom prvenstvu od 4:05:69 je trenutno 41. na listi najboljih rezultata u svetu ove godine na 1.500 m.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO