Atletičari Novog Pazara dominiraju Srbijom

Članovi Atletskog kluba Novi Pazar Elzan Bibić i Amela Terzić ostvarili su pobede u seniorskoj konkurenciji na prvom ovogodišnjem Krosu RTS-a u Rekovcu.     

Bibić je trijumfovao na deonici od 6.000 metara, gde je šesto mesti pripalo Harisu Ajdareviću, a obojica su obezbedila mesto u juniorskoj reprezentaciji Srbije, koja će 5. novembra u Ćupriji nastupiti na Krosu Balkana.

Terzić je slavila na stazi dugoj 4.000 metara, Teodora Simović bila je treća, Amra Terzić deveta, dok je na 10. mestu završila takmičarka Atletskog kluba Pazar Azra Nurković.  

Od ostalih predstavnika Novog Pazara, Amel Džakovac bio je najbolji u trci učenika osmih razreda na 1.000 metara, u istom uzrastu kod devojčica na 800 metara Lidija Petrović zauzela je treće, a Marijana Ratković osmo mesto.

Pobede su zabeležili i učenici petih razreda Vahid Gicić (800 metara) i Vanja Petrović (500 metara), dok je Saima Murić bila druga, a Lenka Nikolić peta u uzrastu četvrtih razreda na 400 metara.

Hamza Hanić osvojio je četvrto mesto u trci učenika sedmih razreda na 800 metara.

U trkama srednjoškolki na 1.000 metara, druga mesta pripala su atletičarkama Pazara Fatimi Osmanović (prvi razred) i Anidi Halilović (drugi razred), dok je njihova klupska koleginica Alma Aljković bila treća u konkurenciji trećih i četvrtih razreda.
Izvor: Rtvnp

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO