Atletičari na medjunarodnoj sceni pred državni šampionat

BEOGRAD – Srpski atletičari će u naredna 4 dana uzeti učešće na nekoliko internacionalnih mitinga.

Prvenstveni cilj jeste brušenje forme za Prvenstvo Srbije koje će se održati 5. i 6. juna u Kraljevu i Kup Evrope koji nas očekuje u junu mesecu.

Srpski rekorder u bacanju kugle sa 21.88 m, Armin Sinančević (CZB) će u petak 28. maja imati svoj prvi nastup na mitingu Dijamantske lige u Dohi (Katar), jednom od najprestižnijih atletskih mitinga na svetu.

Asmir Kolašinac (BAK), prvak Evrope u dvorani (2013) i višestruki osvajač medalja, će u subotu 29. maja na mitingu u Sarajevu bacati kuglu u društvu Veljka Nedeljkovića (CZB), Dina Timbula i ostalih.

U Sloveniji će se održati dva Međunarodna mitinga, prvi u četvrtak u Ptuju (27. maja) dok će se dva dana kasnije takmičenje održati u Slovenskoj Bistrici. U sprintu će nastupiti Aleksa i Boško Kijanović (BAK) kao i Mihajlo Mandić (BAK), dok će Milica Gardašević (VNS) pokušati da skoči dalje od ovosezonskih 6.30 m.

Naše najbolje preponašice na 400 m Katarina Ilić (PBG), Maja Gajić (KOŠ) i Dragana Macanović (BAK) će u Slovenskoj Bistrici imati poslednju proveru pred državno prvenstvo koje nas očekuje narednog vikenda.

U nedelju 30. maja u Grčkoj (Krit) nastupaće naša najbolja sprinterka Milana Tirnanić (CZB).

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO